Bloem & Plant heeft een nieuwe naam: Tuinseizoen

Magazine Tuinseizoen lokt tuiniers naar buiten

Bloem&Plant prikkelt met nieuwe naam Tuinseizoen en vernieuwde vormgeving

Breda, 16 februari 2015 - De eerste zonnestralen hebben we inmiddels gezien, de vogels fluiten voorzichtig hun eerste lied. Nederland zet weer de eerste stappen weer buiten. En niet alleen de doorgewinterde tuiniers haasten zich naar hun tuin, interesse in de tuin is een algemeen goed geworden. Tussen de opborrelende lentekriebels, komt magazine Bloem&Plant daarom met een frisse, nieuwe vormgeving en een nieuwe naam: Tuinseizoen.

Niet alleen de naam, maar ook de vormgeving van het magazine is nieuw leven in geblazen. ,, Onder jongere generaties groeit de interesse in het tuinleven, tuinieren is weer in", zegt hoofdredacteur Jacqueline Leenders van Tuinseizoen. ,,De nieuwe naam bood ons de kans om de vormgeving op te frissen. Zo is in het magazine een hoofdrol weggelegd voor inspirerende fotografie van schitterende planten en tuinen. Ook de link tussen het magazine en de gelijknamige website www.tuinseizoen.com, zal voor de lezer nu makkelijker te leggen zijn." Het magazine blijft een praktische raadgever op het gebied van tuinieren, met tuinverhalen van deskundigen en hobbyisten. Leenders: ,,Aan onze rol om te blijven informeren en nieuwe ideeen op tuingebied onder de aandacht te brengen, verandert niets. We blijven ons richten op iedereen die bezig is met de tuin, en het leuk vindt daar meer over te weten. Op mensen met aangeboren groene vingers, en mensen die tuinieren gewoon als ontspanning zien. Voor iedereen is er ruimte in het magazine. In iedere uitgave is aandacht voor praktische tips voor de sier- en kruidentuin, beplanting en de verzorging daarvan. Daarnaast gaan we natuurlijk ook in op wat er in de tuin moet gebeuren in het betreffende seizoen, biedt iedere uitgave mooie reportages van verschillende tuinen en blijven de vertrouwde columns en rubrieken ."

Tuinseizoen wordt uitgegeven door Vipmedia Publishing & Services, die eerder al het groene segment nieuw leven in blies met het nieuwe tijdschrift De Tuin op Tafel. Met het vernieuwde Tuinseizoen zet de uitgever opnieuw extra kracht bij hun groenbladen.

Meer informatie: www.tuinseizoen.com