SWO gaat op huisbezoek bij senioren


17-02-2015: SWO start binnenkort met het Preventieve Huisbezoek 75+. Vrijwillig Ouderenadviseurs zullen in gesprek gaan met mensen tussen de 75 en 80 jaar.

Het doel van het project is een beeld te krijgen van het welbevinden van de senioren in de gemeente Oldebroek.

Aansluiten bij vraag

De informatie die de huisbezoeken opleveren kan SWO vertalen naar activiteiten en diensten. Op deze manier sluiten deze activiteiten en diensten aan bij de vraag van de senioren. Verder kan tijdens het gesprek informatie en advies gegeven worden, zodat senioren op een prettige en leefbare
manier zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en deel kunnen blijven uitmaken van de samenleving.

Algeheel welbevinden

De Vrijwillig Ouderenadviseurs zullen de gesprekken voeren. Zij zijn hiervoor speciaal opgeleid. Tijdens de gesprekken zullen vragen over woonomgeving, gezondheid, sociale contacten, kortom het algehele welbevinden, aan bod komen. Omdat het om een grote groep mensen gaat, zal er gefaseerd
gewerkt worden. Vanaf februari zal elke maand een deel van de senioren die bezocht gaan worden een brief ontvangen. Binnen twee weken na ontvangst van deze brief zal een Vrijwillig Ouderenadviseur contact opnemen.

Vragen

Als u vragen over de huisbezoeken heeft of u wilt meer informatie dan kunt u contact opnemen met Jolanda van Outersterp. Zij is consulent informele ondersteuning en tevens cooerdinator van dit project. Zij is bereikbaar op telefoonnummer: 06 25 01 04 83.