Waterschap legt fietsvoorziening Geersdijk-Kortgene aan


Begin maart start waterschap Scheldestromen met de aanleg van de fietsvoorziening tussen Geersdijk en Kortgene. Op maandag 23 februari 2015 bent u welkom bij de informatie inloopbijeenkomst in het Drenthehuis aan de Burgemeester P. Wissestraat 5 in Geersdijk. Tussen 19.00 en 21.00 uur kunt u
binnenlopen. Medewerkers van het waterschap vertellen u meer over de aanleg van de fietsvoorziening langs de Provincialeweg. Tijdens deze avond zijn wethouder Anja Slenter-Jamar, waterschapsbestuurder Sophie van 't Westeinde en aannemer Zeeuwse Asfalt Onderneming B.V. ook aanwezig.

De aannemer begint op 2 maart met de werkzaamheden. Verwacht wordt dat half mei de werkzaamheden gereed zijn. Gedurende deze periode ondervinden verkeerdeelnemers enige overlast die we zoveel mogelijk zullen beperken. Op de Provincialeweg worden snelheidsbeperkende maatregelen getroffen.
Tijdens sommige werkzaamheden wordt de Provincialeweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Dan worden de omleidingsroutes ingesteld via de Westpolderdijk-Galgendijk-Westdijk en via de Kortgeensedijk-Prinsendijk-Oudkortgenedijk. Op deze omleidingsroutes wordt eenrichtingsverkeer ingesteld.

Tussen de Oud Kortgenedijk en de Westdijk wordt aan de zuidkant van de Provincialeweg een vrijliggend fietspad aangelegd. Tussen de bebouwde kom van Geersdijk en de aansluiting met de Oud Kortgenedijk komen fietsstroken. De totale fietsvoorziening is bijna twee kilometer lang. Tijdens deze
avond laat het waterschap zien hoe de fietsvoorziening eruit komt te zien en vertelt het schap waar omwonenden mee te maken krijgen voor en tijdens de werkzaamheden.

Het waterschap had gehoopt de fietsvoorziening in het najaar van 2014 aan te kunnen leggen. Toen waren de onderhandelingen voor de benodigde gronden nog niet rond. Inmiddels is dit afgerond en kunnen de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Kosten

De totale projectkosten bedragen EUR 859.000,-. De gemeente Noord-Beveland levert een bijdrage van EUR 30.000,- en de provincie Zeeland verleent een subsidie uit de Brede Doeluitkering van EUR 266.000,- voor de aanleg van het fietspad.

17 februari 2015