eHerkenning


[IMG]

Sinds enige tijd zijn wij aangesloten op eHerkenning. Wat is dat precies?

eHerkenning kan gebruikt worden om diensten online toegankelijk te maken voor bedrijven, instellingen en organisaties. Via onze website kunnen bijvoorbeeld de begrafenisondernemers sinds enkele maanden online aangifte doen van overlijden en hoeven hiervoor niet meer naar het stadhuis te komen.

Uit naam van de gemeente Beverwijk kunnen ook online diensten afgenomen worden bij een ander bedrijf, instelling of organisatie. Een medewerker heeft dan toestemming nodig van de wettelijk vertegenwoordiger en wordt dan in feite gemachtigd om uit naam van de gemeente online diensten te doen.
Zo'n eHerkenningsmiddel moet worden aangevraagd bij een door de rijksoverheid erkende eHerkenningsmakelaar.

Er zijn 4 betrouwbaarheidsniveaus. Het hoogste niveau kan ook diensten afnemen met een lager niveau. (EH1, EH2, EH3, en EH4). Een eHerkenning op niveau 1 (EH1) kan worden aangevraagd zonder toestemming van de wettelijk vertegenwoordiger. Wanneer een medewerker een eHerkenning van niveau 2 of
hoger nodig heeft, dan kan hij zich bij mij melden. Ik ben gemachtigd om namens de gemeente Beverwijk eHerkenningsmiddelen aan te vragen.

Wettelijk moet er een beheerregister worden bijgehouden. Van iedereen die een eHerkenning heeft of aanvraagt, moeten een aantal gegevens geregistreerd worden. Meld je hiervoor bij mij. Ook met vragen over eHerkenning kun je bij mij terecht.

Wil je alles weten over eHerkenning, ga dan naar https://www.eherkenning.nl.

Ria Bol
Webcooerdinator