Groot aanbod modules Pastorale School


Groot aanbod modules Pastorale School 17-2-2015



Toerusting en vorming voor vrijwilligers

De komende weken gaat een aantal modules van de Pastorale School start. Deze maand begint een cursusgroep in Den Haag met de Basismodule Pastoraat. Centraal staat hierin het pastoraal contact- en bezoekwerk.
In maart starten de taakmodules Initiatiesacramenten en Themavieringen. In de nieuwe taakmodule Initiatiesacramenten worden de sacramenten van het Doopsel, het Vormsel en de Eucharistie in hun onderlinge samenhang besproken.Deze module wordt gegeven in Zoetermeer.
Daarnaast gaat in Sassenheim de taakmodule Themavieringen van start. Cursisten gaan zich verdiepen in de relatie tussen vieren, dienen en leren in de liturgie.Daarnaast leren zij hoe een thema in te brengen in de orde van dienst.En in mei gaan cursisten zich in Den Haag bekwamen in geordend,
systematisch en methodisch werken door het volgen van de module Procesmatig werken.
Onlangs zijn de Basismodules Leren en Dienen alsmede de taakmodule Schrift in de Liturgie met enthousiaste deelnemers van start gegaan.Tientallen vrijwilligers bekwamen zich zo de komende tijd op het werkveld waarin zij binnen de parochie of instellingen actief zijn.

Aanmeldingen voor de verschillende modules zijn mogelijk via de contactpersoon Pastorale School in de parochie. Nadere informatie over opzet en aanbod vindt u op de webpagina van de Pastorale School.