Dinsdag 17 februari 2015 Help de tuinvogel aan een huis!


Vogelbescherming Nederland, Sovon Vogelonderzoek en CJ WildBird Foods organiseren deze week (van 15 t/m 23 februari) voor de tiende keer de Nationale Week van de Nestkast. Het broedseizoen staat voor de deur, dus februari is de ideale maand om een nestkastje op te hangen. Een nestkast in de
tuin biedt een hoop plezier, maar het is ook een makkelijke manier om de vogels te helpen. Voor veel vogels is goede huisvesting namelijk steeds moeilijker te vinden.

Wie een nestkast in de tuin wil ophangen, kan dat volgens Vogelbescherming Nederland en Sovon nu nog doen. Veel vogels zijn al op zoek naar een geschikte nestgelegenheid. Door het ophangen van nestkasten worden tuinen en parken aantrekkelijker leefgebied voor vogels.

Tijdens de Week van Nestkast kan iedereen de broedgegevens van nestkastbewoners in kaart brengen. Deelnemers aan de Week van de Nestkast wordt gevraagd om de broedende vogels dit voorjaar goed in de gaten te houden, uiteraard zonder de broedende vogels te verstoren. De broedgegevens kunnen via
de website www.weekvandenestkast.nl worden gemeld.
CJ WildBird Foods, producent van natuurbeschermingsproducten, heeft een drietal speciale nestkasten ontwikkeld voor de koolmees, pimpelmees en de huismus. Deze door Vogelbescherming goedgekeurde nestkasten hebben een extra handige verpakking, bevatten een vogelherkenningskaart.

De speciale nestkasten zijn verkrijgbaar bij:

* In de winkel van Vogelbescherming Nederland (Zeist)
* Vogelbeschermingshop
* Vivara

Daarnaast kunt u ze ook verkrijgen bij alle toonaangevende tuincentra en dierenspeciaalzaken.
Voor meer informatie en deelname kunnen geinteresseerden terecht op www.weekvandenestkast.nl.