Cao-onderhandelingen bij OCI


Cao-onderhandelingen bij OCI

Geplaatst op 17 februari 2015
[IMG]

Op dinsdag 10 februari heeft er overleg plaatsgevonden met de werkgever om tot een nieuwe cao te komen. We zijn er nog niet uit! Hieronder een kort verslag aan van dat overleg.

Targetregeling

Nog steeds is De Unie met de werkgever in discussie over een nieuwe regeling. Weliswaar heeft de werkgever de grenzen enigszins opgerekt maar we zijn nog niet waar we willen zijn.

Aantal onderwerpen

Langzamerhand kunnen we een aantal onderwerpen als afgehandeld beschouwen en wordt het aantal te bespreken items kleiner. Daarmee is echter niet gezegd dat ze ook eenvoudiger worden. Deze vaststelling, samen met het feit dat we er bij de targetregeling ook nog niet uit zijn, betekent dat De
Unie en de werkgever nog een keer bij elkaar komen om te proberen dan de resterende punten succesvol af te ronden. Daaronder bevindt zich natuurlijk ook de structurele salarisverhoging.

Over de looptijd zijn we het eens, dat wordt een jaar gelet op de pensioendiscussie die tegen het einde van het jaar gaat ontstaan omdat het pensioencontract vernieuwd moet worden.

Werkgeversvoorstellen

De werkgever wil naar een ander invulling van de EVT waarbij er nog maar een maximum aantal dagen van 13 teruggekocht zou kunnen worden. Dat punt ligt ook nog steeds op tafel. De Unie is van mening dat de keuzevrijheid niet mag worden ingeperkt! Ook over het verschuiven van de leeftijd van 55
naar een latere... welke dat dan ook is bestaat nog een verschil van mening.

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Theo Willms Belangenbehartiger

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Geplaatst in: Actueel Nieuws