Nieuw tv-programma "Dilemma"


dinsdag, 17 februari 2015

Nieuw tv-programma 'Dilemma' Voor een nieuw tv-programma op NPO2 onder leiding van Tijs van den Brink, zijn de programmamakers op zoek naar mensen die een dilemma ervaren rondom ouderenzorg. De Unie KBO is gevraagd om mee te helpen.

In het nieuwe programma staat iemand centraal met een dilemma. Het begint met een kort introductiefilmpje en in de studio praat Tijs van den Brink verder met de hoofdgast, ervaringsdeskundigen, familie en andere deskundigen. In dit format gaat het om verbinding, niet om confrontatie.

Zomermaanden
Dit nieuwe tv-programma is te zien in de zomermaanden. De EO neemt de afleveringen op vanaf half mei, en men is nu al op zoek naar concrete gasten. Daarbij wordt gedacht aan mensen die worstelen met soorgelijke, onderstaande vragen:

Mijn partner heeft Alzheimer en ik ben mantelzorger en ik kan hem of haar eigenlijk geen seconde alleen laten. Het put mij uit. Hoe moet dit verder?
Mijn moeder heeft steeds meer hulp nodig. Ik wil dat ze haar oude dag bij mij komt wonen. Zij twijfelt: ze wil ons niet tot last zijn, maar ze wil ook pertinent niet in een verpleeghuis terecht komen.
Hoe ver ga ik door met mijn behandeling? Niet alles wat kan hoeft.
Alle kanten van het dilemma worden in de studio besproken. Hierdoor is de gast aan het einde van de uitzending hopelijk verder gekomen in het keuzeproces.

Heeft u interesse om gast te zijn of kent u iemand die dit misschien zou willen? Neemt u dan contact met carina.zee@eo.nl
Telefoon: 06 22 542 339.

Bookmark and Share