Inbrakenweekoverzicht; Registreer uw eigendommen! | politie.nl


Laatste update:
17-02-2015 | 15:42

Gooi en Vechtstreek - Babbeltruc Hilversum en Loosdrecht. Misdaad in kaart! Aanhouding na melding verdachte situatie.

Overzicht en opvallendheden

In de periode van 9 februari tot 16 februari 2015 werd 18 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek, 16 keer gepoogd in te breken en er was 1 insluiping.

Inbraken per gemeente
Blaricum: geen inbraken, 1 poging
Bussum: 1 inbraak, geen pogingen
Laren: geen inbraken, geen pogingen
Hilversum: 10 inbraken, 2 pogingen, 1 insluiping
Huizen: 3 inbraken, 2 pogingen
Muiden/Muiderberg: geen inbraken, geen pogingen
Naarden: geen inbraken, 2 pogingen
Weesp: 2 inbraken, 4 pogingen
Wijdemeren: 2 inbraken (2 x Kortenhoef), 5 pogingen (3 x Kortenhoef, 1 x Loosdrecht, 1 x 's-Graveland)

Registreer uw eigendommen

Bij inbraak of diefstal raakt u waardevolle spullen kwijt. Niet alles is opgelost door nieuwe te kopen na uitkering van de verzekering! Denk aan uw laptop met persoonlijke foto's, uw unieke sieraden en dierbare erfstukken. Wie zijn spullen registreert, heeft meer kans ze terug te krijgen.

Regelmatig vindt de politie bij inbrekers buit terug, maar kan dan niet achterhalen van wie deze spullen zijn. Als u de serienummers van uw apparatuur preventief registreert, en foto's maakt van uw sieraden, zijn deze na diefstal makkelijker bij u terug te brengen.

Ook leveren geregistreerde spullen meer sporen naar de daders van diefstal en inbraak op! Meerdere inbraken kunnen zo bijvoorbeeld aan dezelfde dader gekoppeld worden en daders kunnen langere straffen krijgen.

U kunt uw serienummers van uw apparaten noteren op papier. Maar er is ook een makkelijk hulpmiddel verwerkt in de gratis app `stop heling'. Hier zit zelfs een barcodescanner op voor snel en makkelijk registreren. Met deze app kunt u ook controleren of te koop aangeboden goederen als gestolen
geregistreerd staan. U voorkomt daarmee dat u zelf aan heling doet!

Babbeltruc in Hilversum en Loosdrecht

Een 92-jarige bewoonster van de Van Speijklaan in Hilversum werd het slachtoffer van een babbeltruc waarbij een beeldje te koop werd aangeboden. Er stond een jonge vrouw aan de deur die vroeg of de bewoonster een beeldje wilde kopen. De opbrengst was voor een goed doel. De bewoonster ging
akkoord en betaald het beeldje. Nadat de vrouw weer was vertrokken, kwam de bewoonster erachter dat haar portemonnee weg was genomen.

In Loosdrecht werd een 81-jarige bewoonster van de Vuntuslaan ook het slachtoffer van een babbeltruc. Een jonge vrouw belde bij de bewoonster aan en vroeg of ze een kijkje mocht nemen in de badkamer omdat deze erg mooi zou zijn. De bewoonster liet de vrouw binnen en nam haar mee naar de
badkamer. Na het zien van de badkamer vertok de vrouw weer. Een tijdje later kwam de bewoonster erachter dat haar sieraden waren weggenomen.

Bespreek met ouderen in uw omgeving dit soort babbeltrucs! Zij vormen vaak het slachtoffer in deze laffe daden. Kijk voor meer voorbeeld en tips op de website van politie.

Misdaad in Kaart

Weet u hoe vaak er in uw buurt ingebroken wordt? Op politie.nl bij `Mijn buurt' kunt u zelf zien waar en wanneer er in uw buurt werd ingebroken. De politie deelt deze informatie zodat u zelf maatregelen kunt nemen om een inbraak te voorkomen.

Vul bij `Mijn buurt` op politie.nl de vier cijfers van uw postcode in. Alle inbraken die de afgelopen drie maanden bij u in de buurt gepleegd werden en waarvan aangifte is gedaan, worden op een kaart getoond. Nieuwe inbraken staan binnen 24 uur op de kaart. In verband met de privacy van
bewoners is een punt op de kaart nooit tot een huisadres te herleiden. U kunt inzoomen tot op wijkniveau.

Aanhouding

Twee woninginbrekers aangehouden na melding verdachte situatie

Kortenhoef - Woensdagavond 11 februari zijn twee woninginbrekers in Breukelen aangehouden na een melding van een verdachte situatie in Kortenhoef.



Dit was het laatste woninginbrakenoverzicht in deze vorm. Het huidige overzicht wordt in maart 2015 vervangen in een ander format, met een andere frequentie. Bij misdaad in kaart onder mijn buurt op politie.nl kunt u zien waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken. Meer
informatie en tips over hoe de kans op een inbraak te verkleinen is, staat op de website van politie NL.