Meer ruimte voor fietsen bij station Kersenboogerd


17-2-2015

ProRail start op 2 maart met uitbreiding van de onbewaakte fietsenstallingen bij het NS-station Kersenboogerd. In totaal komen er 460 fietsparkeerplaatsen bij.

De uitbreiding is onderdeel van het landelijk programma 'Actieplan Fietsparkeren' en wordt mede gefinancierd door ProRail. De werkzaamheden zijn verdeeld in vier fasen en duren tot eind april.

Van 640 plaatsen naar 1.116

Station Kersenboogerd telt vier stallingen: een aan de zuid-westzijde (Palissade); een aan de westzijde (Borstwering), een aan de noord-oostzijde (Bolwerk) en een aan de oostzijde (Rijnweg).
In drie van vier stallingen wordt het aantal fietsparkeerplaatsen uitgebreid. De stallingen aan de westzijde (fase 1 en 2) gaat van 72 naar 168 plaatsen. Er komen 60 fietsplaatsen bij aan Bolwerk (fase 3). De stalling aan de Rijnweg wordt uitgebreid met 304 plaatsen (fase 4). Na de uitbreiding
bieden de vier stallingen tezamen plaats aan 1.116 fietsen.
Tijdens de bouwwerkzaamheden worden de parkeerplekken aan Borstwering en Bolwerk als opslagruimte gebruikt. Dat duurt van van 2 maart t/m 2 april. Gedurende deze periode kunnen omwonenden en treinreizigers gebruik maken van het P+R gelegen aan de Kievit.