Bijeenkomst op 8 maart (update)


Gepubliceerd op: 17 februari 2015, Laatst bewerkt op: 17 februari 2015

De gemeentelijke driehoek van burgemeester, politie en Openbaar Ministerie heeft gisteravond een indringend, open en transparant gesprek gehad met het bestuur van de Stichting Rohamaa over het benefietgala op 8 maart. Hierbij is uitvoerig gesproken over de maatschappelijke onrust die is
ontstaan.

De burgemeester heeft zorgen over de gevoelens die er leven in de maatschappij.

De enige wettelijke weigeringsgrond die een burgemeester heeft is die van de Openbare Orde en Veiligheid. Alleen wanneer de Openbare Orde wordt bedreigd of verstoord, dan wel wanneer zich onveilige situaties voordoen, kan de burgemeester optreden. Lokale overheden en politie kunnen, waar
nodig, aanvullende maatregelen nemen om de rust en orde te handhaven.

Uit de informatie die tot nu toe door de driehoek is aangereikt, blijkt niet dat er aanwijzingen zijn dat er op 8 maart strafbare uitspraken worden gedaan.

De maatschappelijke onrust is er daarmee niet minder om.

Voordat hij een definitieve beslissing neemt over het al dan niet door laten gaan van dit evenement verzoekt de burgemeester dan ook om zowel van de stichting als van de politie meer informatie te krijgen.

Besluiten over visa, dreigingen en andere zaken zijn voorbehouden aan de desbetreffende ministeries dan wel het kabinet.

Vanavond komen de driehoek en de Stichting Rohamaa opnieuw bij elkaar. Dan zullen deze punten wederom aan de orde komen.

* Deel Bijeenkomst op 8 maart (update) op Facebook
* Twitter