Kevin Abbring houdt zich knap staande in Zweden

Kevin Abbring houdt zich knap staande in Zweden

Kevin Abbring kan terugkijken op een fantastisch debuut voor het fabrieksteam van Hyundai Motorsport. De Nederlander viel in de Rally van Zweden vooral op door zijn constante prestaties en finishte knap als elfde. Thierry Neuville, kopman van het Hyundai Shell World Rally Team, verraste met een tweede plaats.

Met zijn Britse navigator Seb Marshall (links op de foto) deed Kevin Abbring (rechts) wat hij moest doen: heel houden, uitrijden en ervaring opdoen. `Ik ben blij dat ik mijn eerste wedstrijd in een Hyundai i20 WRC kon finishen. We voelden ons meteen thuis in het team en ze hebben ons enorm gesteund. Ik kan niet wachten op mijn volgende rally in deze rallyauto.'

Record Colin's Crest

Thierry Neuville moest de eindzege weliswaar op luttele seconden aan regerend wereldkampioen Sebastien Ogier laten, maar zorgde wel voor een opmerkelijke record. De 26-jarige Luikenaar sprong met zijn Hyundai i20 WRC maar liefst 44 meter op het befaamde Colin's Crest; vier meter verder dan het oude record van Ogier. Bekijk zijn spectaculaire jump:

Voorgaande winnaars Colin's Crest

2014 Juho Haenninen 36 m

2013 Thierry Neuville 35 m

2012 Ott Taenak 32 m

2011 Ken Block 37 m

2010 Marius Aasen 37 m

2008 Khalid Al Qassimi 36 m