Holland Baltic Business: economische mogelijkheden in de Baltische regio

Gepubliceerd op: 17 februari 2015 | Gewijzigd op: 17 februari 2015

Heeft u ambities de Baltische markt te verkennen? De Nederlandse ambassades in Tallinn, Riga en Vilnius hebben samen een website en Facebook-pagina gelanceerd. Deze helpen u op weg als u zaken wilt doen in de 3 Baltische landen.

De website www.hollandbalticbusiness.nl en de Facebook-pagina Baltic Business geven u het laatste zakelijke nieuws uit deze regio.

Zakendoen in Baltische landen steeds eenvoudiger

Alledrie de landen zijn zowel lid van de Europese Unie (EU) als van de Eurozone. Ze behoren tot de snelstgroeiende economieen in Europa. De afgelopen jaren hadden de landen een jaarlijkse groei van ongeveer 3%. Ze hebben een ondernemersvriendelijk klimaat met uitstekende logistieke verbindingen en digitale infrastructuur.

Kansrijke sectoren in de Baltische landen

Het wederzijdse handelsvolume tussen Nederland en de Baltische landen is nu al ongeveer EUR 1 miljard per jaar. Er zijn nog volop mogelijkheden dat flink te laten toenemen. Kansen zijn er vooral in de sectoren energie, water en creatieve industrie. Maar ook in andere sectoren zijn er mogelijkheden.

Nederlandse ambassades

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland, onder meer via het netwerk van ambassades. Nederland heeft ambassades in Estland, Letland en Litouwen, elk met eigen handelsmedewerkers. Zij hebben een breed netwerk, spreken de taal en kennen de markt. Ze helpen u graag bij het zetten van uw eerste stappen in dit dynamische deel van Europa.