Het Zuidelijk Toneel & PARSHIP lanceren de 'Kaart van de Liefde'


AMSTERDAM, 20150217 -- Het Zuidelijk Toneel lanceert samen met de opleiding Communication & Multimedia Design van Avans Hogeschool de interactieve 'Kaart van de Liefde'. De kaart geeft inzicht in de resultaten van het landelijke onderzoek naar liefde en seks dat de afgelopen maanden is gehouden door Het Zuidelijk Toneel samen met zijn partners omroep BNN, Avans Hogeschool, datingsite PARSHIP.nl en onderzoeksbureau Dynamic Concepts.

Het landelijke onderzoek is gedaan in opmaat naar de voorstelling Romeo & Julia. Ca. 4000 jongvolwassenen tussen de achttien en vijfendertig jaar gaven antwoord op tal van vragen over liefde en seks vandaag de dag. De Kaart van de Liefde, visueel gemaakt door de studenten van Avans Hogeschool laat een opvallend beeld zien van hun Nederlandse leeftijdsgenoten. Een generatie die zich kenmerkt als romantisch, idealistisch maar tegelijk ook angstig wanneer het op de liefde aankomt.

Alvast een tipje van de sluier: De Zeeuwen komen naar voren als zijnde het meest romantisch. Bijna 80% van de ondervraagde Zeeuwse jongvolwassenen is van mening dat hun huidige partner dé partner is voor de rest van hun verdere leven. Ook Limburgers in deze leeftijdscategorie zijn overtuigd dat hun huidige relatie voor altijd is. In het Noorden van het land is men hiervan het minst overtuigd. Op het gebied van lust en seks scoren Noord-Holland en Groningen echter het hoogst, gemiddeld hebben zij de meeste bedpartners. Verkiest in Zeeland 70% de liefde boven het maken van carrière, in Amsterdam wonen in verhouding de meeste twintigers en dertigers die de liefdenietboven hun carrière stellen. Slechts 50 % van de hoofdstedelingen gaat voor de liefde, de andere helft loopt warm voor een succesvolle loopbaan.

Studenten van de minor Databeleving aan de opleiding Communication & Multimedia Design van Avans Hogeschool hebben de resultaten van het onderzoek levendig en inzichtelijk gemaakt op de interactieve Kaart van de Liefde. Waar vinden Brabanders het vaakst de liefde? Hoe staat het met de seksuele tevredenheid van de Gelderlander? Heeft men in Groningen minder last van bindingsangst dan in de Randstad? En welke eigenschappen worden het belangrijkst gevonden voor een goede relatie? Kijk op www.kaartvandeliefde.nl