Tijdelijke beschermingsmaatregelen Acacialaan 5 Doorn


Op 23 februari 2015 start Bosatex met isolatiemaatregelen in de woning aan de Acacialaan 5 in Doorn. De maatregel bestaat uit het tijdelijk verwijderen van de keuken en de vloeren in de keuken en de hal zodat de verontreinigde grond onder de woning, voor zover mogelijk, verwijderd kan worden.
Daarna wordt op de bodem van de kruipruimte onder de gehele woning een betonnen, geisoleerde vloer aangelegd. Deze maatregelen worden getroffen om de uitdamping van de verontreiniging permanent en op een duurzame manier tegen te gaan, alvorens te starten met de bodemsanering.

Toestemming

De werkzaamheden vormen het sluitstuk van de tijdelijke beschermingsmaatregelen waarover met de bewoners en het bevoegd gezag, de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht in oktober 2014 afspraken zijn gemaakt. Zowel de bewoners als de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de RUD Utrecht hebben
toestemming gegeven voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Ventilatiemaatregelen

Er zijn eind 2014 al tijdelijke beschermingsmaatregelen getroffen in de panden waar overschrijdingen in de binnenlucht waren geconstateerd. Bij zowel de Acacialaan 5 als de naastgelegen woning aan de Van Bennekomweg 2 zijn ventilatiemaatregelen getroffen. Bij de woning aan de Van Bennekomweg 2
is in de kelder tevens een dampdichte isolatielaag aangebracht. Deze maatregelen hebben er intussen toe geleid dat de concentraties PER in de binnenlucht in beide panden inmiddels is afgenomen tot niveaus onder de normwaarde (TCL).