GroenLinks en SP willen spoeddebat over aanleg A13/A16

P E R S B E R I C H T

GroenLinks en SP willen spoeddebat over aanleg A13/A16

Rotterdam, 18 februari 2015

GroenLinks en de SP hebben een spoeddebat aangevraagd over de gevolgen van de aanleg van snelweg A13/A16 ten noorden van Rotterdam. ‘Wij maken ons grote zorgen over de gevolgen die de A13/A16 voor de wijken Schiebroek, Hillegersberg en Ommoord gaat hebben’, schrijven de raadsleden Arno Bonte (GroenLinks) en Tom Weerdmeester (SP) in hun toelichting op de aanvraag.

Uit de plannen die Rijkswaterstaat op 11 februari aan de gemeenteraad heeft gepresenteerd, blijkt volgens de raadsleden dat op veel punten geen goede invulling is gegeven aan het 'niet horen, niet zien, niet ruiken'-uitgangspunt dat de gemeenteraad in een eerder stadium als eis heeft gesteld. Het kabinet heeft bovendien onvoldoende geld beschikbaar gesteld om een goede inpassing te kunnen realiseren.

‘Als de A13/A16 wordt aangelegd op de manier zoals de minister voorstelt, dan wordt de leefomgeving van tienduizenden Rotterdammers onherstelbaar vernietigd’, zegt Bonte. ‘Rotterdam moet duidelijk maken dat als de minister niet aan de 'niet horen, niet zien, niet ruiken'-voorwaarde voldoet, de gemeente geen handtekening onder de overeenkomst voor aanleg van de weg zal zetten.’