COST informatiemiddag op 19 februari 2015

De COST Association in Brussel publiceert 2 keer per jaar een call voor nieuwe COST-voorstellen. Begin januari 2015 is de eerstvolgende call. RVO.nl, als National COST Coordinator, organiseert daarom een informatiemiddag.

COST

COST staat voor European Cooperation in Science and Technology. Het is het oudste Europese forum voor samenwerking in wetenschap en technologie. Het forum richt zich op het onderzoeken en oplossen van internationale vraagstukken. Deze moeten voor verschillende landen een gelijke strekking hebben en daarnaast een basis vormen voor harmonisatie en regelgeving. COST financiert alleen reis- en verblijfkosten voor bijeenkomsten, workshops en dergelijke en geen onderzoekskosten.

COST valt onder Horizon 2020. Met Horizon 2020 willen de Europese Commissie en het ministerie van Economische Zaken wetenschap en innovatie stimuleren in het bedrijfsleven en de academische wereld. Zo kunnen zij het concurrentievermogen van Europa vergroten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is nationaal contactpunt voor dit programma.

Informatiemiddag

De informatiemiddag vindt plaats op:

* donderdag 19 februari 2015, 13.00 - 17.00 uuur

* bij RVO.nl in Den Haag.

Programma in voorbereiding

Het programma is nog in voorbereiding. Wij verwachten onder meer presentaties van:

* ervaren COST-indieners,

* een medewerker van de COST Association in Brussel,

* Yvonne Schaap van het ministerie van OCW, die Nederland vertegenwoordigt bij het COST Committee of Senior Officials (COST-CSO),

* de RVO.nl National COST Coordinator (Trudy Millenaar)

Interesse?

Wilt u de COST-informatiemiddag bijwonen? Stuur dan voor 10 januari 2015 een mail aan: teamiris@rvo.nl, onder vermelding van COST-infomiddag. Half januari krijgt u een definitieve uitnodiging met het programma.