Voorlichtingscampagne verkiezingen Caribisch Nederland van start

Op donderdag 19 februari 2015 is de voorlichtingscampagne voor de Eilandsraadsverkiezingen 2015 officieel begonnen. Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) is verantwoordelijk voor de voorlichtingscampagne in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Op woensdag 18 maart vinden de verkiezingen plaats. Stemgerechtigden op Bonaire, Saba en Sint Eustatius bepalen dan welke partij of partijen deel gaan uitmaken van hun respectievelijke Eilandsraden die toezicht houden op de activiteiten van hun individuele bestuurscolleges.

Stemgerechtigden beslissen met hun stem dus mee over de koers van hun eiland voor de komende 4 jaar.

De komende weken, tot en met 18 maart, zal de campagne alle aspecten van het stemproces behandelen en zal er via verschillende media gecommuniceerd worden om de bewoners van de eilanden zo volledig mogelijk te informeren over het stemproces zodat ze goed en geinformeerd kunnen stemmen.

Het concept dat gebruikt wordt voor de campagne is gebaseerd op de natuur, die op de eilanden een belangrijke rol inneemt en waar iedere inwoner individueel maar ook samen met elkaar een verantwoordelijkheid in heeft. Iedere kiesgerechtigde kan haar steentje bijdragen aan dit proces. Per slot

van rekening vormen alle inwoners samen hun unieke eiland. Het concept vergelijkt het zaaien van zaadjes die in de toekomst gaan groeien en bloeien met het stemmen voor de toekomst. De slogan: 'Plant uw stem, laat het groeien!' staat dan ook volledig in dit teken.

Behalve RCN zullen ook de openbare lichamen de bevolking informeren over de komende eilandsraadsverkiezingen. De openbare lichamen zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de verkiezingen en zullen de stempassen huis aan huis bezorgen.