Gemeente Deurne / Gemeente / Actueel / Nieuws / CJG organiseert grat..


Jeugd tussen de 12 (op het voortgezet onderwijs) en 16 jaar uit de gemeente Deurne die graag willen oppassen, zijn weer van harte welkom om deel te nemen aan de gratis oppascursus van het Centrum voor Jeugd en Gezin Deurne. Er worden handige tips en adviezen gegeven, want oppassen is niet
zomaar iets. Het is best een hele verantwoordelijkheid.
Tijdens de cursus van 4 avonden leren de jongeren alles over oppassen en wat daar bij komt kijken. Na afronding krijgen de deelnemers een echt oppasdiploma.

Antwoord op allerlei vragen

Voor jongeren is oppassen meestal iets waar ze inrollen. Ouders vragen vaak een van de buurkinderen, een neefje of nichtje om op de kinderen te komen passen.
Maar eigenlijk komt er best heel wat bij kijken.

* Wat als het oppaskindje maar blijft huilen?
* En hoe zorg je dat de kinderen naar je luisteren?

Om antwoord te geven op deze vragen en allerlei handige tips aan te reiken, geeft Centrum voor Jeugd en Gezin Deurne weer een gratis oppascursus. De cursus bestaat uit 4 avonden van 19.00 tot 20.30 uur en is bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar uit de gemeente Deurne.

Waar en wanneer

De cursus is op donderdagavond 5-12-19 en 26 maart van 19.00 tot 20.30 uur, in Zorgboogcentrum De Nieuwenhof op Visser 4-6, 5751 BL in Deurne.

Aanmelden voor deze gratis cursus kan tot 2 maart

De cursus is gratis. Aanmelden kan tot 2 maart, door een mailtje te sturen naar c.kerkhoffs@deurne.nl met daarin naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en de school waar men op zit.
De cursus is bedoeld voor jongeren die wonen in de gemeente Deurne.
Bij teveel aanmeldingen komen de jongeren die dit keer niet deel kunnen nemen automatisch op de deelnemerslijst van de volgende cursus (najaar 2015) te staan.