Waarnemend burgemeester Diemen benoemd


19 februari 2015 - Nieuwsartikel

De commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, de heer J.W. Remkes, heeft op verzoek van de fractievoorzitters van de gemeente Diemen besloten de huidige burgemeester, mevrouw drs. A.E. Koopmanschap, te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Diemen.

De huidige burgemeester, mevrouw drs. A.E. Koopmanschap, is met ingang van 1 maart aanstaande eervol ontslag verleend als burgemeester van de gemeente Diemen. De vacature voor een nieuwe burgemeester is gestart en de nieuwe burgemeester zal naar verwachting half mei worden benoemd.
Daardoor zal in Diemen per 1 maart aanstaande een vacature ontstaan.

Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de periode waarin er geen burgemeester is, langer dan drie maanden gaat duren. In de gemeente Diemen is dit niet het geval, maar uit praktische overwegingen heeft de gemeenteraad de
commissaris verzocht om deze periode te overbruggen door het benoemen van mevrouw Koopmanschap als waarnemend burgemeester.

Mevrouw Koopmanschap is 63 jaar en lid van Groen Links. De nieuwe waarnemend burgemeester zal per 1 maart 2015 in functie treden.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel