Opmeer en WerkSaam werken samen aan onderhoud openbaar groen


De gemeente Opmeer heeft voor WerkSaam Westfriesland gekozen voor het onderhoud aan het openbare groen. De medewerkers van WerkSaam worden vooral ingezet bij het schoffelen, snoeien en grasmaaien.

Opmeer en WerkSaam werken op meer gebieden samen: ook de postbezorging en de schoonmaak van het gemeentehuis wordt gedaan door medewerkers van WerkSaam.

Leerwerkplaatsen

"Wij kiezen ervoor om de mensen op leerwerkplaatsen aan het werk te houden. Daarmee blijft Opmeer ook op dit vlak een sociale gemeente", aldus wethouder Deutekom die verantwoordelijk is voor de zorg. WerkSaam Westfriesland is vanaf 1 januari 2015 de arbeidsbemiddelaar van West-Friesland. Het
is een samenvoeging van de afdelingen Sociale zaken van de zeven West-Friese gemeenten en leerwerkbedrijf Op/maat. WerkSaam Westfriesland begeleidt en bemiddelt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk.

Robin Dissels, manager arbeidsbemiddeling van WerkSaam, is heel blij met de continuering van de samenwerking. "We hebben al langere tijd een plezierige samenwerking. Het is mooi dat de gemeente Opmeer de tevredenheid heeft geuit met een duurzaam contract."