Kappen zieke kastanjebomen


(19-02-2015) [IMG]

In november 2014 zijn ca. 1300 bomen in de gemeente Muiden geinspecteerd. Bij deze laatste inspectie zijn veel kastanjebomen aangemerkt als `gevaarlijke bomen' doordat zij zijn aangetast zijn door de kastanjebloedingsziekte. Binnenkort worden deze bomen uit veiligheidsoverwegingen gekapt.

Over de periodieke inspecties

Periodiek worden in de gemeente alle bomen geinspecteerd. In het kader van de onderhoudsplicht is de gemeente dit verplicht. In eerste instantie worden bomen visueel geinspecteerd en indien nodig vindt er een nader onderzoek plaats. Bij de visuele inspectie wordt de kroon, de stam en de
stamvoet beoordeeld. Aan de hand van de bevingen worden onderhoudsmaatregelen vastgesteld.

Kappen van 40 kastanjebomen

Bij de laatste inspectie zijn veel kastanjebomen aangemerkt als `gevaarlijke bomen'. Deze bomen moeten voor de veiligheid van de omgeving worden gekapt. Het betreft in dit geval 40 kastanjebomen die zijn aangetast door de kastanjebloedingsziekte en gekapt zullen worden.

Onderstaand een overzicht van de standplaatsen van de bomen:
1x Lange Gangh
1x Kloosterstraat
6 x Vestingplein
1x Echolaan
1x Frans Halsplantsoen
27x Amsterdamsestraatweg
3x Maxisweg

Deze ziekte die al enige jaren voorkomt in onze gemeente, tast de bomen dermate zwaar aan (zie afbeelding) waardoor er gevaar ontstaat voor stam- en takbreuk. Pas in het uiterste geval - wanneer herstel van de bomen uitgesloten is en er gevaar voor de omgeving dreigt - worden de bomen gekapt.
De bomen zullen om ongewenste situaties te voorkomen p korte termijn worden gekapt. In de meeste gevallen, daar waar een goede standplaats is te realiseren, zal worden overgegaan tot het herplanten van bomen.

Contact met de gemeente

Het Anker 2
1398 ES Muiden
Postbus 3
1398 ZG Muiden

T: (0294) 210 210
F: (0294) 261386
E: info@muiden.nl

Openingstijden gemeentehuis

* Maandag t/m vrijdag
08.30 - 12.30 uur
* Woensdagmiddag (alleen afdeling burgerzaken)
13.30 - 16.00 uur

Telefonisch bereikbaar

* Maandag t/m vrijdag
08.30 - 17.00 uur


Routebeschrijving



Belangrijke telefoonnummers



Melding Openbare Ruimte