Veertig nieuwe Startersbeurzen in 2015


Gepubliceerd op: 19-02-2015
Na het succes in 2014 jaar stelt Noordoost Brabant Werkt! dit jaar 40 nieuwe Startersbeurzen ter beschikking. De Startersbeurs geeft jongeren die na hun opleiding geen baan kunnen vinden, de kans om werkervaring op te doen.
Bijna de helft van deze starters krijgt na zes maanden een contract aangeboden. De beurs is dus een succesvol instrument in de aanpak van de jeugdwerkloosheid.

Meer kans op de arbeidsmarkt

Met een Startersbeurs doen jonge starters in zes maanden werkervaring op in het bedrijfsleven. In deze periode ontwikkelen zij competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt en die aansluiten bij het opleidingsniveau. Zo vergroten zij hun kansen op een baan en een goede
toekomst. Uit een landelijke analyse blijkt dat bijna de helft van de starters met een Startersbeurs vervolgens een contract krijgt aangeboden bij het leerbedrijf of elders.
Werkgevers krijgen via de Startersbeurs de kans om op een laagdrempelige manier jong, gediplomeerd en gemotiveerd personeel binnen te halen en kennis te laten maken met hun bedrijf. Zij krijgen hiervoor een speciale subsidie.

Startersbeurs aanvragen

De beurs is bedoeld voor jongeren de wonen in de regio Noordoost-Brabant.
De Starterbeurs kun je aanvragen via de website van de Startersbeurs: www.startersbeurs.nu/noordoost-brabant
19-02-2015