Chinees Nieuwjaar met vuurwerkshow


10 February 2015 11:40

Het Zuiderpark zal op maandagavond 23 februari vanaf 19.45 uur het decor zijn voor een spectaculaire vuurwerkshow op muziek. Met laser, vuurelementen en speciale lichteffecten. De vuurwerkshow - waar publiek van harte welkom is - vormt het sluitstuk van de viering van Chinees Nieuwjaar.

Vanwege de warme relatie op het gebied van economie, onderwijs, cultuur en bestuur met de Chinese provincie Jiangsu, vindt de viering van Chinees Nieuwjaar al enkele jaren plaats in onze provincie. `s-Hertogenbosch heeft dit jaar het gastheerschap en de organisatie opgepakt, mede vanwege de
vriendschapsrelatie met het Chinese Wuxi.

Op maandag 23 februari worden er 's middags verschillende seminars aangeboden.

's Avonds spreken zowel de Chinese Ambassadeur, de Commissaris van de Koning als burgemeester Rombouts het gezelschap van ongeveer 500 genodigden toe in het Theater aan de Parade. Ook zorgt een Chinese theatergroep voor diverse muzikale optredens.

Rond 19.30 uur wandelen alle gasten gezamenlijk, met lampions, via de Hekellaan naar het Zuiderpark. Een prachtige lichtstoet als voorbode voor een prachtige vuurwerkshow. De vuurwerkshow begint tussen 19.45 en 20.15 uur en duurt bijna een kwartier.