Onze Belastingservice wel betrouwbaar


donderdag, 19 februari 2015

Onze Belastingservice wel betrouwbaar Belastingadviseurs zijn deze weken veel in het nieuws. En niet positief: ze zouden veel fouten maken of zelfs frauderen. De vrijwillige invulhulpen van onze Belastingservice Ouderenbonden zijn gelukkig betrouwbaar. Ze zijn goed op de hoogte van alle regels
en wijzigingen door de jaarlijkse cursussen van de Belastingdienst. En betrouwbaar door onze opzet 'voor ouderen, door ouderen'.

'Belastingadviseur vaak in de fout', schrijven De Telegraaf en de Consumentenbond. De Volkskrant publiceert over fraude bij belastingaangifte door adviseurs. Zelf de aangifte doen is echter niet voor iedereen een optie. Veel ouderen geven aan hulp nodig te hebben bij hun Belastingaangifte.
Omdat ze onzeker zijn over hun financiele en digitale vaardigheden, bijvoorbeeld. Wat moeten ze doen?

Onze Belastinginvullers helpen deze weken 127.000 senioren met een kleine beurs bij het invullen van hun belastingaangifte en het aanvragen van toeslagen. De betrouwbare en veilige Belastingservice Ouderenbonden, gecooerdineerd vanuit de Unie KBO, is al jaren een groeiend succes.

De Unie KBO nam in 2001, samen met de Belastingdienst, het initiatief voor het opzetten van een hulpdienst voor en door ouderen. De Belastingservice is in twaalf jaar tijd uitgegroeid van 400 naar 2600 invullers en van 10.000 naar 127.000 aangiften. De Unie KBO cooerdineert met succes een
landelijke organisatie en twaalf provinciale cooerdinatiepunten namens de drie ouderenbonden. Van daaruit gebeurt de werving van nieuwe belastinginvullers. Ook organiseert de Unie KBO de verplichte jaarlijkse cursussen voor de vrijwilligers, samen met de Belastingdienst.

Veilig, betrouwbaar en deskundig
Betrouwbaarheid en veiligheid zijn leidend bij de belastinghulp aan ouderen. Niet zomaar iedereen kan invulhulp worden. Belastingcooerdinator Lien Dao van de Unie KBO: "De KBO zorgt voor opleiding, screening, begeleiding en controle. Alleen vrijwilligers die zich elk jaar laten bijscholen door
de Belastingdienst, krijgen van ons een legitimatie als belastinginvullers. "
Wat als er klachten zijn over betrouwbaarheid of deskundigheid? Lien Dao: "Dan kan de oudere contact opnemen met het afdelingsbestuur, het provinciale cooerdinatiepunt of onze eigen Servicetelefoon."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Lees meer over onze Belastingservice.
* Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de Belastingservice? Bel dan met de Servicelijn van de Unie KBO.
* Voor algemene vragen over de Belastingservice neemt u contact op met Lien Dao: ldao@uniekbo.nl en tel. 073 - 6904 255.

Bookmark and Share