Uitnodiging ledenvergadering ABB


Uitnodiging ledenvergadering ABB

Geplaatst op 19 februari 2015
[IMG]

Het afgelopen jaar heeft De Unie regelmatig overleg gevoerd met de werkgever over invoering van fase IV van de Global Grading System (GGS). Met andere woorden het herzien van het functiewaarderingssysteem. In september 2014 hebben wij de leden hier ook over geinformeerd.

Nu, na een ruime periode en vele overlegrondes verder, kunnen wij de leden melden dat wij een akkoord met ABB hebben bereikt over het invoeringsprotocol en de te volgen klachtenprocedure.

Ook hebben de functiewaarderingsdeskundigen van de vakbonden ingestemd met de "vertaling" van het internationale Book of Jobs van ABB naar de Nederlandse situatie. Ofwel: Onze deskundigen zijn van mening dat de nieuwe functiebeschrijvingen correct zijn omschreven.

Voor de goede orde: (nog) geen koppeling aan loon

Wij hadden dit al in ons bericht van 18 september aan de leden vermeld, maar om mogelijke misverstanden te voorkomen herhalen wij het hier: Op dit moment is er geen sprake van koppeling van het nieuwe functiegebouw aan het loongebouw. Mocht dit in de toekomst wel aan de orde komen dan zal dit
in overleg met de vakbonden moeten gebeuren.

Wij hebben dus een akkoord bereikt. Maar uiteindelijk zijn, onze leden, die een mening moeten geven over de door ons gemaakte afspraken. Deze afspraken zijn verwoord in 3 stukken:

1. Het invoeringsprotocol
2. De beroepsprocedure
3. Het motivatieformulier beroepsprocedure

Ledenvergadering

Bij deze nodigen wij de leden uit voor het bijwonen van een van de drie te houden gezamenlijke ledenvergaderingen:

Datum: dinsdag 3 maart
Tijd:13.00 - 14.30 uur
Locatie: Frankeneng 15, Ede, Forum I

Datum: donderdag 5 maart
Tijd: 17.00 - 18.30 uur
Locatie: Georg Hintzenweg 81, Rotterdam, kantine

Datum:dinsdag 10 maart
Tijd: 17.00 - 18.30 uur
Locatie:Mon Plaisir 40, Etten-Leur, kantine

Over die stukken willen wij graag met de leden in gesprek gaan en hun mening hierover horen. Ook zullen wij de leden vragen of zij wel of niet akkoord kunnen gaan hiermee.

Om de ledenvergaderingen op korte termijn te kunnen houden, hebben wij helaas moeten beslissen dat niet alle drie de bestuurders van de 3 vakbonden telkens aanwezig zullen zijn. Dit neemt niet weg dat alle leden van de drie betrokken vakbonden gehoord worden bij alle ledenvergaderingen en
uiteraard ook hun stem uit kunnen brengen!

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Marco Vallebella, Belangenbehartiger

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Metalektro