Man beroofd van geld bij `nep' aankoop telefoon | politie.nl


Laatste update:
19-02-2015 | 13:00

Rotterdam - Een 22-jarige man uit Velp was woensdagavond het slachtoffer van een straatroof. Hij werd onder bedreiging van een mes beroofd van zijn geld. Hierbij raakte hij niet gewond.

Het slachtoffer wilde graag een nieuwe telefoon en had woensdagmiddag via Marktplaats een afspraak gemaakt met een man die zijn telefoon te koop had aangeboden. Nog diezelfde avond ging hij met een vriend richting Rotterdam. Daar spraken zij met de verkoper af op de Ameidestraat.

Het gesprek verliep vanaf het begin af aan stroef. De verdachte had de telefoon niet bij zich en vroeg het slachtoffer om mee te lopen naar zijn huis. Ook wilde hij steeds het geld zien. De Velpenaar vertrouwde het niet en zag daarom vrij snel van de koop af.

De verdachte was het hier niet mee eens en achtervolgde het tweetal tot in de Burgemeester Baumannlaan. Ter hoogte van een bakkerij pakte de verdachte een mes uit zijn jas en bedreigde daar het 22-jarige slachtoffer mee. De Velpenaar rende nog een bakkerij in, maar dat kon niet voorkomen dat
de verdachte hem wist te beroven van zijn geld.

De messentrekker wist te ontkomen en is niet meer gevonden. De politie onderzoekt de zaak.