Duurzame ontmoeting voor bedrijven en inwoners op 12 maart


19 februari 2015
Samen werken aan 50 duurzame deals
undefinedGemeente Enschede wil bedrijven en inwoners faciliteren in duurzaam handelen. Dit doen we door duurzame plannen en projecten verder te helpen. Op 12 maart organiseert de gemeente daarom een eerste duurzame ontmoeting. Tijdens deze ontmoeting krijgen bedrijven, maatschappelijke
instellingen, verenigingen en inwoners de gelegenheid elkaar te helpen in het sluiten van duurzame deals en kunnen ze elkaar inspireren met voorbeelden van duurzaam gedrag.

Duurzame deals in de maak

Zo wordt er tijdens de ontmoeting gewerkt aan een duurzame deal `winkelen zonder plastic tassen'. Als we minder plastic tassen gebruiken, betekent dit minder energieverbruik voor zowel de productie ervan als voor het verwerken van het extra afval dat deze tassen veroorzaken. Een andere deal
gaat over `groene daken'. Een groen dak op bedrijfsgebouwen of woningen biedt goede isolatie. Dit zorgt voor minder energieverbruik. En bovendien heeft het een positief effect op de waterafvoer.
Zo zijn er in Enschede nog veel andere ideeen en plannen die een duurzame deal kunnen worden. De doelstelling voor dit jaar is om 50 duurzame deals te sluiten.

Het goede voorbeeld

De gemeente Enschede geeft zelf uiteraard het goede voorbeeld. Zo zijn veel gebouwen van de gemeente Enschede energiezuinig, met slimme meters en zonnepanelen. Daarnaast gebruiken we in stedelijke projecten zoveel mogelijk hergebruikte of gerecyclede materialen. Hierdoor springen we zuinig om
met onze grondstoffen. Alle gemeentelijke voertuigen rijden op aardgas of stroom. Dit zorgt voor minder luchtvervuiling.

Ideeen en plannen delen

Ondernemers of inwoners die graag een duurzaam idee of project willen bespreken tijdens de duurzame ontmoeting, kunnen zich aanmelden. Dit kan door middel van het invullen van een vragenlijst.
Deze is te vinden op www.enschede.nl/duurzaam053.