Brand in meterkast zorgt voor gevaarlijke situatie


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Brand in meterkast zorgt voor gevaarlijke situatie

19 februari 2015 - Wassenaar

Vanochtend is er rond elf uur brand ontstaan in een woning aan de Oostdaallaan. Niemand raakte daarbij gewond.

De eigenaar van de woning meldde de brand zelf bij de Alarmcentrale. Er was brand onstaan in de meterkast. Toen de brandweer ter plaatse kwam werd op dat moment de brand groter doordat de gasleiding bij de brand betrokken raakte.

De brand sloeg door via de spouwmuur naar de eerste etage en het dak van de garage. Uit voorzorg zijn zeven woningen tijdelijk ontruimd. Het gasbedrijf Liander is met spoed ter plaatse gevraagd om in de straat de gasleiding dicht te draaien.

Toen dit gebeurd was kon de meterkast geblust worden en daarna ook de spouwmuur. Dit vergde enige tijd vanwege sloopwerkzaamheden aan de buitenmuur van de woning.

Er zijn geen mensen gewond geraakt. Er zal een nader onderzoek komen naar het ontstaan van de brand door de politie en het team brandonderzoek.



Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website www.stichtingsalvage.nl.



Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
Martin van Leeuwen
Telefoon
06-55301656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]