Staatssecretaris Klijnsma bezoekt projecten werk & inkomen


19 februari 2015

Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft donderdag 19 februari, op uitnodiging van wethouder Rene de Vent van de gemeente Hardenberg, projecten bezocht op het gebied van werk en inkomen.

Bij het bezoek was ook wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden aanwezig. De locatie van het bezoek was Moderna aan Frankrijkweg 1 in Hardenberg.

Tijdens het bezoek werd mevrouw Klijnsma op de hoogte gebracht hoe in de gemeenten Hardenberg en Coevorden de schuldhulpverlening en de participatiewet worden uitgevoerd en hoe de gemeenten hierin samenwerken.

Budgetcoaches
Staatssecretaris mevrouw Klijnsma bezocht Hardenberg, omdat zij graag op de hoogte wil zijn hoe schuldhulpverlening en de participatiewet in de praktijk worden uitgevoerd door de gemeente Coevorden en de gemeente Hardenberg.

Tijdens het bezoek ging zij dan ook in gesprek gaan met budgetcoaches van het Meldpunt Eurowijzer over aanpak van de schuldhulpverlening. Daarnaast wilde mevrouw Klijnsma graag de praktijk zien en horen van de participatiewet van ondernemers en mensen die op dit moment werkervaring op doen.