Politie rolt hennepkwekerij op | politie.nl


Laatste update:
19-02-2015 | 18:15

Goes - Donderdagmorgen heeft de politie twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij in een woning aan de Kropkreek.

De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een tip. Donderdagmorgen rond zes uur zagen agenten een auto bij de woning wegrijden. De personenauto werd op de Oude Zeedijk in Kattendijke gecontroleerd. De twee inzittenden, namelijk een man (45) uit Kruiningen en een 28-jarige man uit Goes
werden aangehouden, vanwege hun vermoedelijke betrokkenheid bij de kwekerij. Ze zijn naar het politiebureau in Goes gebracht. Daar zijn ze donderdag verhoord en kregen 's middags te horen dat ze langer moeten blijven.

Ruiming kwekerij

Bij onderzoek in de woning aan de Kropkreek troffen de agenten drie kweekruimten aan. De hennepplanten waren reeds geknipt. Ze troffen bijna twintig kilogram natte henneptoppen aan en ruim 400 potten, waarin hennepplanten waren gekweekt. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie
de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Diefstal stroom

Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt, waarvan het elektriciteitsbedrijf Delta inmiddels aangifte heeft gedaan.