Vakantietips voor natuurliefhebbers


19-02-2015

Nog geen plannen deze voorjaarsvakantie? Staatsbosbeheer zet de leukste activiteiten van de komende week op een rij.

Snertwandeling

Zo kun je dit weekend meedoen met een frisse snertwandeling in het Horsterwold! Wandel zondag door de Stille Kern en ga samen met de boswachter van Staatsbosbeheer op zoek naar de dieren die leven in dit loofhoutbos. Om op te warmen krijg je halverwege de wandeling een lekkere kop met snert.

Hulpboswachter

Heb je kinderen met een boswachtersdroom? Kom dan 24 februari naar het Lauwersmeer. Tijdens een wandeling krijgen de kinderen een spoedcursus hulpboswachter met aan het eind natuurlijk een echt boswachtersdiploma.

Spoorzoeker

Liever zelf op pad? Neem de app Spoorzoeker mee! Een pootafdruk in het zand, een keutel in het gras, een nest in de boom. Met deze app weet je zo bij welk dier dat spoor hoort. Je kunt de informatie vinden via www.staatsbosbeheer.nl/spoorzoeker. Iets gevonden? Laat het ons weten via Social
Media!

Natuurlezing

Een dier waar veel sporen van worden gevonden is de das. In het Drents-Friese Wold zijn er verschillende burchten van de das te vinden. In het Buitencentrum te Appelscha zetten ze dit dier in het zonnetje met een speciale lezing. Tonnie Sterken (lid Dassenwerkgroep Drenthe) vertelt hier over
zijn ontmoetingen met dassen in Drenthe.

Maar er is meer! Zo kun je naast bovenstaande ook een hulpboswachterroute lopen bij de verschillende buitencentra. Op onze website kun je daarnaast een overzicht vinden van alle activiteiten deze voorjaarsvakantie.