Persuitnodiging Lancering Educatief Programma ANNE

16 FEBRUARI 2015 - Producent Imagine Nation en Stichting Educatief Programma ANNE nodigen vertegenwoordigers van de media van harte uit voor de lancering van Project ANNE op 19 februari 2015.

Aansluitend wordt een educatieve les gekoppeld aan de voorstelling ANNE, in het bijzijn van scholieren en geschiedenisleraren. Ook minister Jet Bussemaker van Onderwijs Cultuur en Wetenschap en Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW en voorzitter van de Raad van Advies van de stichting zijn hierbij aanwezig.

De inloop bij Imagine Nation, Danzigerkade 5, 1013AP in Amsterdam, is op donderdag 19 februari vanaf 08.30 uur. Aanmelden kan via Priscilla Wattimena (persagent ANNE) op 020- 7055 052 of per mail pwattimena@theateramsterdam.nl. De Stichting Educatief Programma ANNE zet zich in om het besef van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust bij scholieren te vergroten. Zij werft fondsen bij particulieren en het bedrijfsleven om schoolklassen onder de naam 'Project ANNE' kosteloos naar de voorstelling ANNE te kunnen laten gaan. Juist het eigentijdse theaterstuk ANNE is in staat om het belang van het verhaal van Anne Frank aan een nieuwe generatie door te geven. Een lesbrief over de achtergronden maakt deel uit van dit project. Dit digitale lesmateriaal is ontwikkeld door het Joods Historisch Museum (JHM) en producent Imagine Nation. Momenteel kunnen al zo'n 2.000 schoolkinderen gratis met het lespakket naar ANNE.

Kinderen uit groep 8 van basisschool De Derde Dalton en basisschool De Bienkorf uit Amsterdam krijgen de primeur. Voor het eerst krijgen zij een les (in verkorte vorm) in het levensgrote decor van het Achterhuis uit de theatervoorstelling ANNE. De les wordt gegeven door een educatief medewerker van het Joods Historisch Museum. Ook leden van de cast van ANNE zijn hierbij aanwezig.

Programma:

08.30 uur inloop genodigden en pers in de foyer van Imagine Nation, Danzigerkade 5, 1013AP in Amsterdam

09.00 uur welkomstwoord door presentator in de zaal

09.00 uur introductie stichting met Harry van den Bergh (Stichting) korte bijdrage van Minister Bussemaker (OCW) en Hans de Boer (VNO-NCW), Joel Cahen (directeur JHM)

09.20 uur start verkorte les JHM in decor ANNE (Achterhuis)

09.50 uur start korte interviews met producent ANNE, scholieren, JHM en bestuursleden Stichting

10.15 uur einde