Grontmij werkt mee aan betere doorstroming en leefbaarheid Ring Utrecht

Grontmij werkt mee aan betere doorstroming en leefbaarheid Ring Utrecht

De Bilt, 19 februari 2015 – Advies- en ingenieursbureau Grontmij heeft opdracht gekregen van Rijkswaterstaat om het plan voor de Ring Utrecht uit te werken in een (Ontwerp) Tracébesluit en milieueffectrapportage 2e fase. Op basis van deze stukken kan Rijkswaterstaat de A27, A12 en A28 aanpassen om een betere doorstroming van en leefbaarheid rondom de Ring Utrecht te realiseren.

Rijkswaterstaat pakt de files langs Utrecht aan door aanpassing van de A27, A12 en A28. Dit is belangrijk voor de bereikbaarheid van de stad Utrecht zelf, de regio en de doorstroming van het lange afstandverkeer, dat gebruikt maakt van deze wegen.

Verbetering bereikbaarheid én leefbaarheid

Even belangrijk als het verbeteren van de doorstroming is voor Rijkswaterstaat het verbeteren van de leefbaarheid in de regio. Naast de wettelijk verplichte leefbaarheidsmaatregelen, zoals geluidwerende voorzieningen, komt er een groene verbinding over de A27 die de oostelijke wijken van Utrecht direct met landgoed Amelisweerd verbindt. Daarnaast heeft het ministerie een budget van 15 miljoen euro gereserveerd voor extra leefbaarheidsmaatregelen.

William Harding, directeur divisie Transport & Mobiliteit: ”Een duurzaam en goed functionerend wegennetwerk is onmisbaar voor een gezonde economie. Grontmij werkt graag aan slimme, schone en maatschappelijk optimale oplossingen voor infrastructuur en mobiliteit. De uitwerking van de Ring Utrecht past hier perfect bij. Hierbij helpen we met het verbeteren van de bereikbaarheid en leefbaarheid van een cruciale regio in ons land. ”

Leading experts in Highways & Roads

Highways & Roads is een van de belangrijkste focusgebieden van Grontmij en het advies- en ingenieursbureau heeft ruime ervaring met toonaangevende infrastructurele projecten. In Nederland met bijvoorbeeld de Haak om Leeuwarden, in de rest van Europa met de Antwerpse Ring, de Stockholm Bypass en het wegennetwerk in Groot Brittannië.