Is de Oscar een heiligverklaring?

PERSBERICHT

Utrecht, 19 februari 2015

Is de Oscar een heiligverklaring?

Museum Catharijneconvent vertelt nu ook online verhalen die onze samenleving verklaren

Vandaag lanceert Museum Catharijneconvent Utrecht zijn nieuwe website. En daarmee ook een zoektocht naar nieuwe verhalen. Zijn filmsterren onze hedendaagse heiligen? Waarom vieren we carnaval en hoe tolerant zijn we eigenlijk door de eeuwen heen? Het zijn verhalen die de ruim 70.000, soms eeuwenoude objecten tellende collectie met zich meedraagt en die door het museum worden verteld, zowel offline als online. Het zijn juist die verhalen die laten zien wat het DNA van Nederland is.

Verhalenwedstrijd

Museum Catharijneconvent legt in verhalen verbanden tussen wat we nu doen en wat we vroeger deden. Maar het DNA van Nederland zit in ons allemaal. Daarom roept het museum iedereen op om via de website mee te denken over verhalen die ons gedrag verklaren. Een verhalenwedstrijd geeft iedereen de gelegenheid zelf verbanden te leggen en onderwerpen aan te dragen. De meest inspirerende ideeën werkt het museum samen met de bedenkers uit tot verhalen op de website. De verhalenwedstrijd start vandaag en loopt tot 23 maart.

De collectie centraal

De nieuwe website van Museum Catharijneconvent is gemaakt door ontwerpbureau Fabrique, merken, design & interactie. Centraal staat de rijke kunstcollectie van het museum, die nu ook online te bekijken is. Naast foto’s, films en verhalen worden kunstvoorwerpen door het vernieuwde ‘zoeken in de collectie’ toegankelijk gemaakt voor een nog groter publiek. Deze brede ontsluiting van de collectie wordt mogelijk gemaakt door steun van de BankGiro Loterij.