Lingewaal investeert in peuters

De gemeente Lingewaal gaat ouders actief informeren over het aanbod voor 2 en 3-jarigen bij de peuterspeelgroepen. Deze groepen bieden de mogelijkheid om veel ervaringen op te doen, die anders zijn dan in de thuissituatie. Kinderen ontdekken nieuwe wegen en verkennen grenzen. In een peuterspeelgroep ontwikkelen peuters zich spelenderwijs tot het tijd is om naar de basisschool te gaan.

Meerwaarde

Wethouder Van Bezooijen van onderwijs en peuterwerk legt uit wat de meerwaarde is van peuterspeelgroepen: "Een omgeving waar peuters zich kunnen ontwikkelen, vind ik zeer belangrijk. Wij zijn dan ook trots dat we in iedere kern een kwalitatief goed aanbod voor kinderen van 2 en 3 jaar hebben. Dit zullen we onder de aandacht van ouders blijven brengen. Vanaf het tweede levensjaar is het belangrijk dat kinderen vaardigheden leren in de omgang met mensen, dat ze vertrouwen krijgen in zichzelf en dat ze interesse in anderen leren tonen. Door het bezoeken van een peuterspeelgroep krijgen peuters een steuntje in de rug bij het uitbreiden van hun ervaringswereld, terwijl zij ondertussen naar hartenlust kunnen spelen."

Extra ondersteuning

Wanneer sprake is van een ontwikkelingsachterstand kan daar al spelenderwijs op worden geanticipeerd bij een peuterspeelgroep. Kinderen hebben daar profijt van als ze starten op de basisschool. De gemeente bekostigt deze vorm van ondersteuning. "Wij hebben hier een budget van minimaal EUR 20.000 voor uitgetrokken. Ouders van peuters met een indicatie kunnen van dit extra aanbod gebruik maken, zonder dat hen dit meer geld kost. Daarmee onderstreept de gemeente dat zij een goede ontwikkeling van peuters belangrijk vindt."