Ascom en Sievers-Group implementeren innovatief ziekenhuiscommunicatiesysteem

Ascom en Sievers-Group implementeren innovatief ziekenhuiscommunicatiesysteem

FRANKFURT AM MAIN, Duitsland - (Business Wire)

Ascom, een toonaangevende leverancier van IT-oplossingen voor de gezondheidszorg, heeft opdracht gekregen van de SIEVERS-GROUP om een geavanceerd IP-DECT-communicatiesysteem te implementeren in alle drie ziekenhuizen van de Katholische Hospitalvereinigung Ostwestfalen (KHO).

Eerder werd de bekende systeemintegrator al door KHO in de arm genomen om de volledige telecomapparatuur van het Franziskus Hospital in Bielefeld, het Mathilden Hospital in Herford en het Sankt Vinzenz Hospital in Rheda-Wiedenbrueck, die alle deel uitmaken van deze ziekenhuisvereniging, te vervangen.

'We zijn sterk gericht op beveiliging en efficiente processen. Sievers en Ascom presenteerden een innovatief totaalconcept dat aan onze hoge eisen voldeed,' aldus Ulrich Guenzel, Commercieel Manager van het Franziskus Hospital en procuratiehouder van KHO.

Ascom heeft, in nauwe overleg met de klant, een IP-DECT-oplossing ontworpen die speciaal is afgestemd op de behoeften van de drie ziekenhuizen, waardoor bestaande alarmen en informatie direct kunnen worden doorgestuurd naar de mobiele toestellen van het personeel. In de toekomst zal het bovendien mogelijk zijn om medische alarmoproepen van de telemetrische en patientmonitoringsystemen veilig te verzenden naar apparaten van gebruikers volgens DIN EN 606001-1-1, de nieuwe Duitse norm die nu van toepassing is.

De pasklare oplossing omvat circa 180 basisstations, verdeeld over de drie ziekenhuizen en Ascom IP-DECT handsets met een intuitieve gebruikersinterface en een groot kleurenscherm die de bediening van complexe functies vereenvoudigen. De apparaten worden gekenmerkt door hun grote betrouwbaarheid en innovatieve functies, zoals een geavanceerde alarmfunctie, alarmprioritering en lokalisatie. De handsets zijn bijzonder degelijk en waterbestendig en kunnen hygienisch gereinigd worden met ontsmettingsmiddelen die max. 3% zoutzuur mogen bevatten.

'Ons doel is geintegreerde communicatie en snellere verzending van informatie te gebruiken om de processen in het ziekenhuis efficienter te maken en zo het ziekenhuispersoneel te ondersteunen bij hun dagelijks werk,' licht Joerg Gebauer, Managing Director van Ascom Deutschland GmbH toe.

'Onze oplossingen ondersteunen de ziekenhuizen bij hun inspanningen om de kwaliteit van de zorg en de patientveiligheid te verbeteren, wat op zijn beurt de concurrentiepositie van de ziekenhuizen versterkt, dankzij een betere reputatie.'

Bezoek www.ascom.com/ws voor meer informatie

OVER ASCOM WIRELESS SOLUTIONS

Ascom Wireless Solutions (www.ascom.com/ws) is een toonaangevende aanbieder van innovatieve communicatiesystemen die geintegreerde intelligente werkstromen bieden voor ziekenhuizen, ouderenzorg, zelfstandig wonen, en andere sectoren waar missiekritische communicatie essentieel is. Wereldwijd zijn ongeveer 100.000 systemen geinstalleerd. De onderneming biedt een breed scala van spraak- en professionele berichtensystemen aan met toegevoegde waarde voor de klanten, doordat ze hun missiekritische communicatieprocessen ondersteunen en optimaliseren. De oplossingen zijn gebaseerd op mobiele, VoWiFi, IP-DECT, nurse call en paging technologie, die intelligent in bestaande bedrijfssystemen zijn geintegreerd via Ascom Unite. De onderneming heeft dochterondernemingen in 13 landen en wereldwijd 1.200 werknemers. Het in 1955 opgerichte en in Goeteborg, Zweden gevestigde Ascom Wireless Solutions is onderdeel van de Ascom Group, die genoteerd is aan de Swiss Stock Exchange (ASCN: SIX).

OVER DE KATHOLISCHE HOSPITALVEREINIGUNG OSTWESTFALEN

De Katholische Hospitalvereinigung Ostwestfalen (KHO) is een fusie van drie ziekenhuizen: het Franziskus Hospital in Bielefeld, het Mathilden Hospital in Herford en het Sankt Vinzenz Hospital in Rheda-Wiedenbrueck. Meer dan 1.500 werknemers bieden zorg aan ongeveer 30.000 stationaire en 50.000 ambulante patienten. Al met al beschikt de vereniging, als rechtspersoon, over 796 bedden en is ze een erkend ziekenhuis volgens het nationale ziekenhuisplan. Meer informatie is beschikbaar op www.kho-bielefeld.de.

OVER SIEVERS-GROUP

De SIEVERS-GROUP is een systeemintegrator gevestigd in Osnabrueck, Duitsland, die zijn klanten een compleet spectrum van innovatieve ICT-oplossingen voor infrastructuur en netwerksystemen, bedrijfssoftware en telecommunicatie aanbiedt. Het bedrijf beschikt over jarenlange ervaring en deskundigheid op het gebied van virtualisatie en opslag, een breed dienstenpakket en zelfontwikkelde logistieke oplossingen voor magazijnbeheer en vervoersmanagement. Meer informatie is beschikbaar op www.sievers-group.com.

Ascom Wireless Solutions

Oliver Laube

Directeur Marketing Duitsland, Oostenrijk & Zwitserland

Telefoon +49 (0) 69 58 00 57 400

Mobiel +49 (0) 172 615 4019

E-mail: oliver.laube@ascom.com

of

Karin Dunberg

Marketing Manager, Global Marketing Communications

Tel : +46 761 25 10 24

E-mail: karin.dunberg@ascom.se

Zie het origineel.