Aankondiging eerste call-for-proposals INTERREG NSR

Gepubliceerd op: 19 februari 2015 | Gewijzigd op: 19 februari 2015

Vanaf 27 april tot en met 30 juni 2015 is de eerste call open voor de vijfde ronde van het INTERREG-programma North Sea Region (NSR). Vanaf deze datum kunnen projectideeen worden ingediend. NSR is een van de programma's van INTERREG.

INTERREG is een Europese subsidieregeling die samenwerking binnen Europa stimuleert voor meer innovatiekracht, een beter milieu en het verkleinen van de economische verschillen tussen regio's en lidstaten onderling. In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, werken bij RVO.nl contactpersonen die overheden, organisaties en bedrijven helpen met projectinitiatieven in alle fasen van het programma.

Ontwerpversie

Het Operationeel Plan van het vijfde programma (2014-2020) is nog niet definitief goedgekeurd, maar een ontwerpversie en andere informatie staat reeds online. De definitieve stukken worden rond de opening van de call geplaatst. Op de Europese website van NSR wordt vanaf 27 april ook het formulier voor het indienen van projectideeen geplaatst.

Indienen

Nieuw in het NSR-programma's is de zogenoemde `two step approach' voor het indienen van projecten. In de eerste stap dien je een beknopt projectvoorstel in. Wordt dat goedgekeurd, dan dien je in de tweede stap een volledig plan in. De two step approach voorkomt dat projectenplannen afvallen waarin al veel tijd en geld is geinvesteerd. En het vergroot de slaagkans voor de tweede stap. De exacte procedure moet nog worden vastgesteld.

Ondersteuning

Wilt u ondersteuning bij de aanvraag? Neem dan contact op met de contactpersonen van RVO.nl. Zij helpen overheden, organisaties en bedrijven met projectinitiatieven in alle fasen van het programma van globaal idee, het zoeken van partners tot de definitieve indiening.