Informatiebijeenkomst TKI Groen Gas en Biobased Economy: spreekuur & matchmaking

Heeft u een vernieuwend idee om energie uit biomassa te produceren? Of heeft u een innovatief concept om een fossiele grondstof te vervangen door een groene grondstof? Dan kan de overheid mogelijk financieel bijdragen.

Maandag 16 maart organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in het Beatrixgebouw in Utrecht een informatiebijeenkomst over innovatiesubsidies voor Groen Gas en Biobased Economy (BBE).

Op 1 april worden de subsidieregelingen Demonstratie energie-innovatie (DEI), Hernieuwbare energie en BBE innovatie geopend voor innovatieve projecten op het gebied van groen gas en biobased economy. De financiering van deze regelingen is afkomstig uit de Topsector Energie.

Biomassa

In aanmerking komen zowel onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten als demonstratieprojecten die gebruik maken van biomassa. Deze projecten moeten leiden tot energieproductie en/of besparing op fossiel energieverbruik. De regelingen zijn bedoeld voor samenwerkingsverbanden, waaraan tenminste een ondernemer deelneemt.

Opzet

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u een korte introductie over de verschillende subsidieregelingen. Daarnaast kunt u uw projectidee bespreken met een RVO.nl adviseur. Uw projectidee beschrijft u kort in het registratieformulier. Aan de hand van uw input wordt u gekoppeld aan een ervaren projectadviseur die kennis heeft van de technologie en de markt waar u zich op richt. Zo krijgt u een advies op maat. Parallel aan de adviesgesprekken vindt er een matchmaking plaats: een netwerkmoment waar u in gesprek kunt gaan met `potentiele' projectpartners.

Doelgroep

De bijeenkomst is bedoeld voor agrarische- en industriele bedrijven en onderzoekers met een concreet projectidee.

Registratie & informatie

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich tot via het registratieformulier aanmelden. Enkele dagen voor de bijeenkomst wordt u nadere informatie toegezonden, waaronder een tijdsindeling van uw advies- en/of matchmakinggesprekken.

Programma

09.30 - 10.00 uur: Inloop

10.00 - 10.10 uur: Introductie TKI Gas en TKI Biobased Economy: wat voor projecten zoeken wij?

10.10 - 10.30 uur: Toelichting subsidieregelingen Hernieuwbare energie, BBE innovatie, DEI en TKI-toeslag

10.30 - 10.45 uur: Gelegenheid tot het stellen van vragen

10.45 - 13.00 uur:

Parallelsessies:

1. Individuele adviesgesprekken met een RVO.nl adviseur

2. Matchmaking

Innovatiesubsidies voor Duurzame Energie

In het kader van het Energieakkoord stelt de topsector Energie subsidies beschikbaar voor innovatieprojecten die bijdragen aan een duurzame en betaalbare Energievoorziening in Nederland. In het Energieakkoord werken de overheid, werkgevers, vakbeweging en natuur- en milieuorganisaties aan duurzame groei.

Door verschillende tenders uit te schrijven stimuleert het ministerie van Economische Zaken de privaat-publieke samenwerking voor onderzoek en ontwikkeling. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze regelingen. Er zijn ook subsidies beschikbaar voor onder andere wind- en zonne-energie, smart grids en energiebesparing in de gebouwde omgeving en industrie. Bekijk het volledige overzicht voor 2015.