Konica Minolta erkend voor duurzame investeringsnormen met wereldwijd erkende onderscheidenheid

19. February 2015

Konica Minolta, Inc. heeft drie wereldwereldwijd relevante prijzen op het gebied van sociale verantwoordelijkheid gekregen. Deze prijzen benadrukken de betrokkenheid en de leidende rol die het bedrijf heeft als het gaat om duurzame investeringsnormen.

FTSE4Good Global Index, oekom research "Prime" en RobecoSAM Gold Award - dit zijn de prijzen die Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) dit jaar heeft ontvangen. Deze wereldwijd relevante indicatoren en prijzen zijn opvallende bewijzen voor Konica Minolta dat duurzaamheid als een essentiele strategische pilaar erkent. "We zijn verheugd te zien dat onze initiatieven en inspanningen op de lange termijn voldoen aan de hoge standaarden binnen de industrie. We maken gebruik van onze knowhow bij het creeren van tastbare nieuwe waarde zodat we de uitdagingen die onze klanten en de maatschappij in het algemeen zien, kunnen aangaan. Dit is waarom wij overtuigd zijn dat het als duurzame onderneming onze plicht is om waarde toe te voegen aan zowel de maatschappij als onszelf, door het integreren van pogingen om sociale issues op te lossen en het verbeteren van corporate concurrentievermogen en winst. De creatie van `New Value' is een van Konica Minolta's basisprincipes", zegt Olaf Lorenz, General Manager International Marketing Division Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH.

FTSE4Good Global Index voor twaalfde opeenvolgende jaar Een van de meest bekende indicatoren in de wereld voor sociaal verantwoorde investeringscommunities (SRI), FTSE4Good Global Index by FTSE Group* (FTSE) in de U.K., heeft Konica Minolta opnieuw opgenomen in de index. Dit is voor het twaalfde jaar op rij dat Konica Minolta de erkenning heeft verdiend. In de meest recente evaluatie is Konica Minolta beloond met een volledige score op het gebied van corporate governance en aspecten op het gebied van vervuiling en resources. Ook scoorde zij hoge cijfers op het gebied van klimaatveranderingsaspecten.

FTSE bevestigt dat Konica Minolta onafhankelijk is beoordeeld volgens de FTSE4Good-criteria, en voldaan heeft aan de vereisten om onderdeel te worden van de FTSE4Good Index Series. Gecreeerd door het wereldwijde index-bedrijf FTSE, FTSE4Good is een rechtvaardigheids-index-serie die is ontworpen om investeringen te vergemakkelijken in bedrijven die voldoen aan wereldwijd erkende corporate verantwoordelijkheidsnormen. Bedrijven in de FTSE4Good Index Series hebben voldaan aan strenge criteria op het gebied van milieu, sociaal en bestuur, en zijn gepositioneerd om te kapitaliseren op de voordelen van verantwoordelijke bedrijfspraktijken.

RobecoSAM Gold eert duurzame investering van Konica Minolta RobecoSam, gevestigd in Zwitserland, is een investeringsspecialist die zich exclusief focust op duurzame investeringen. Recent heeft RobecoSAM zijn jaarlijkse "Sustainability Yearbook 2015" uitgegeven, waarin 69 bedrijven zijn geranked als Gold Class. Vijf Japanse ondernemingen, waaronder Konica Minolta, zijn bekroond tot Gold Class. Binnen de Computers & Peripherals en Office Electronics-sector, is Konica Minolta het enige Japanse bedrijf dat Gold Class is geranked. In de assessment van dit jaar, heeft Konica Minolta de beste evaluatie in de Computers & Peripherals en Office Electronics -sector behaald voor zijn economische initiatieven, waaronder innovatief beheer en risk management, evenals voor zijn milieu-initiatieven als het gaat om strategieen op het gebied van klimaatverandering, milieubeleid en -beheer.

Voor de tweede keer na 2013, is Konica Minolta nu de Gold Class Award toegekend, als een van de top-ondernemingen binnen zijn industrie. Economische, milieu en sociale dimensies zijn de categorieen geweest voor het assessment van meer dan 3.000 van 's werelds grootste ondernemingen met een focus op lange-termijn waarde-creatie.

oekom research ontvangt "Prime Status" voor de vijfde keer voor Konica Minolta Het van oorsprong Duitse oekom research AG (oekom) is een van 's werelds leidende ratingbureaus en is bekend vanwege zijn internationaal gerenommeerde onderzoeken naar duurzame investeringen en duurzame ratings. In zijn 2015 Corporate Rating bekroonde oekom Konica Minolta met "Prime Status" als een van de wereldwijd toonaangevende ondernemingen voor corporate sociale verantwoordelijkheid binnen het industriesegment van elektronische devices en appliances. De onderneming heeft de Prime Status sinds 2011 vijf jaar lang weten te behouden. Een onderneming krijgt de Prime Status als het is geranked onder de beste ondernemingen binnen hetzelfde industriesegment in de overall beoordeling.

*FTSE Group is een volledige dochter van de London Stock Exchange en een wereldleider in het bieden van global index- en analytische oplossingen. FTSE-indices worden uitgebreid gebruikt door investeerders wereldwijd voor onder andere investeringsanalyses, prestatiemeeting en asset-allocatie.

Over het bedrijf

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland BV

Konica Minolta Business Solutions Nederland BV, gevestigd in Amsterdam, Nederland, is een volledige dochter van Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, gevestigd in Langenhagen, Duitsland. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokio, Japan. Het bedrijf levert producten, systemen, diensten en software-oplossingen die voorzien in de behoefte van kantoor- en productie printing-omgevingen, op het gebied van documentoplossingen. Het productaanbod omvat kleur en zwart-wit multifunctionals, production printing-systemen, laser printers en all-in-one printers. Daarnaast levert Konica Minolta managementsoftware, waarmee alle systemen naadloos kunnen worden geintegreerd in bestaande werkprocessen en IT-omgevingen. Om klanten optimaal te ondersteunen met kwalitatief hoogwaardige en duurzame oplossingen, investeert Konica Minolta continu in onderzoek en ontwikkeling en zet daarmee regelmatig nieuwe normen voor de gehele printindustrie op het gebied van innovatie, groen en veiligheid. Konica Minolta is binnen EMEA actief in meer dan 50 landen. Meer informatie over Konica Minolta Business Solutions Nederland BV is te vinden op de website: http://www.konicaminolta.nl/business-solutions of kom in contact via http://www.facebook.com/KonicaMinoltaNL of volg ons op Twitter via @KonicaMinoltaNL