Bewoners Hof van Blom verhuizen naar De Venus in Zwolle

Persbericht

Hattem, 19 februari 2015

Bewoners Hof van Blom verhuizen naar De Venus in Zwolle

Eenendertig bewoners van woonzorgcentrum Hof van Blom verhuizen deze week naar Zwolle. De Hof van Blom wordt het komende jaar verbouwd, waardoor de bewoners tijdelijk hun onderkomen zullen vinden in Driezorg-locatie De Venus, aan de Spoolderbergweg 19 in Zwolle.

De bewoners worden tijdelijk ingeschreven bij de gemeente Zwolle. Dat betekent dat de bewoners geen aanspraak meer kunnen maken op Hattemse voorzieningen als hulpmiddelen, maar worden aangewezen op Zwolse voorzieningen. De gemeenten Hattem en Zwolle hebben onderling geregeld dat de Wmo-voorzieningen van de bewoners meeverhuizen naar Zwolle. Op die manier kunnen de bewoners gebruik blijven maken van Wmo-voorzieningen die zij nu al hebben. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om rolstoelen, scootmobielen en gehandicaptenparkeerkaarten.

Wethouder Martijn Hospers bracht vrijdag 13 februari een bezoek aan de verhuizende bewoners van de Hof van Blom. Hij sprak enkele bewoners in de gemeenschappelijke zaal en bezocht enkele bewoners op hun kamer. Hij wilde graag met de bewoners in gesprek om na te gaan wat er bij hen leeft en of zij vragen hebben over de aanstaande verhuizing en alles wat hier bij komt kijken: “Voor deze mensen is de verhuizing een ingrijpende verandering. Het is belangrijk dat we er samen voor zorgen dat de verhuizing zo soepel mogelijk gaat. Ik wilde graag persoonlijk van deze mensen horen of ze door ons voldoende geïnformeerd zijn over wat er gaat gebeuren en hoe zaken geregeld zijn.”

Verbouwing Hof van Blom

De Hof van Blom wordt deels gesloopt en opnieuw opgebouwd. Het woonzorgcentrum wordt op die manier aangepast aan de eisen van de huidige tijd. De veertig traditionele 'verzorgingshuisplaatsen' verdwijnen. Daarvoor komen zorgappartementen en verpleegplaatsen terug. Naar verwachting duren de werkzaamheden een jaar.