Jan Huitema en Helma Lodders brengen een bezoek aan de Noordoostpolder op 19 februari

Donderdag 19 februari brengen VVD-Europarlementarier Jan Huitema en VVD Tweede Kamerlid Helma Lodders een werkbezoek aan de Noordoostpolder. Jaap Lodders, lijsttrekker voor de VVD bij de verkiezingen voor Provinciale Staten, is ook aanwezig bij het werkbezoek. Doel van het bezoek is om in gesprek te gaan met ondernemers in de Noordoostpolder over ontwikkelingen in de voor Flevoland zo belangrijk agrarische sector.

De delegatie bezoekt een drietal bedrijven. Gestart wordt bij het akkerbouwbedrijf van Anton en Corrie van Vilsteren in Marknesse. Onder de merknaam Biotoon worden biologische akkerbouw en tuinbouwproducten geteeld en voor een belangrijk deel zelf verwerkt en afgezet.

Daarna wordt een bezoek gebracht aan Waterman Onions in Emmeloord. Waterman behoort met een jaarlijkse afzet van 100.000 ton uienproduct tot een van de grootste en meest vooraanstaande uiensorteer- en verpakkingsbedrijven in Nederland.

Tot slot gaat de delegatie op bezoek bij Plantenkwekerij Bernhard in Luttelgeest. De familie Bernhard kweekt rozen en 200 verschillende soorten orchideeen. Het bedrijf van Bernhard is een van de modernste in zijn soort.

Jaap Lodders: De agrarische sector in Flevoland heeft een productiewaarde van ruim 1 miljard euro. Het is belangrijk dat Flevoland deze positie kan behouden. De sector is innovatief, produceert hoogwaardig en veilig voedsel en bepaalt voor een belangrijk deel het ruimtelijk beeld. Daarom is het belangrijk dat ondernemers de ruimte krijgen voor verdere bedrijfsontwikkeling. Zo moeten toegestane erfoppervlaktes worden vergroot en afgestemd op de wensen van ondernemers, en moet er ruimte zijn voor nevenactiviteiten.

Europarlementarier Jan Huitema voegt daaraan toe: Beslissingen die in Europa worden genomen hebben grote invloed op het alledaagse leven van ondernemers. Ik vind het belangrijk te weten wat er speelt bij agrarische ondernemers in de lidstaten zodat ik waar nodig snel kan schakelen en het belang van Flevoland kan aankaarten.

VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders vindt het belangrijk dat ondernemers niet gehinderd worden door allerlei regels. 'Het zijn ondernemers die de economie versterken en zorgen voor extra banen. Ik maak daarom werk van minder regels en lagere lasten. Mijn motto is: meer ruimte voor ondernemerschap. En waar kan dat beter dan in Flevoland'.

Door Jaap Lodders op 15 feb 2015