Weg tussen Eelde en Peize tijdelijk afgesloten


Nieuwsbericht Weg tussen Eelde en Peize tijdelijk afgesloten

Gepubliceerd op: 20 februari 2015

De weg Westerhorn / De Horst is vanwege werkzaamheden vanaf 2 maart aanstaande tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Vanuit de dorpen Eelde en Peize wordt het verkeer de komende tijd omgeleid via Bunne en Winde.

De routes worden met borden aangegeven. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het betonfietspad te bereiken via de Drentse Dijk en de Helmerdijk. De periode van werkzaamheden en daarmee de afsluiting van de weg duurt ongeveer 8 weken.

Werkzaamheden
De duiker (waterdoorgang), die onder de weg ligt wordt verwijderd. Op de plek waar het Eelderdiep de Westerhorn/ de Horst kruist en het gebied de Onlanden instroomt wordt een fiets- en een verkeersbrug geplaatst.

Aanleiding
Deze werkzaamheden maken deel uit van het project "Koppeling Grote Masloot - Eelderdiep".
De brug en nieuwe duikers worden om meerdere redenen aangelegd. Zo kan regenwater in natte periodes straks sneller worden afgevoerd naar het noordelijker gelegen natuurgebied De Onlanden.
Dat is gunstig voor de inwoners van Peize en het aangrenzende landbouwgebied.
Ook de natuur in De Onlanden profiteert van de aanpassing, omdat aanvoer van water ook in drogere periodes gegarandeerd blijft. Op andere plekken zijn nieuwe duikers geplaatst met een grotere diameter dan de oude.
Dankzij de aanleg van de brug, wordt een tevens een faunapassage gerealiseerd. Onder de brug wordt aan beide zijden een wal aangelegd. Deze is bedoeld voor onder andere de otter. Dit dier verplaatst zich op kruisingen bij voorkeur niet via het water maar over land. Het dier kan nu veilig de
weg passeren.

Meer informatie:
Dienst Landelijke Gebied/ Provincie Drenthe
Telefoonnummer: (0592)-365555
Contactpersoon J.H. Schutte

Logo DLG