Portefeuillehouder bespreekt scenario's huisvesting Schagen met comm..


Op 4 maart bespreekt de portefeuillehouder Huisvesting, burgemeester Van Kampen, verschillende scenario's voor de huisvesting van de gemeente Schagen met de commissie Bestuur. Zij vraagt de commissie haar te adviseren wat het college zou moeten voorleggen aan de raad.

Onderzoek

Tijdens de zomer van 2014 is het onderzoek uitgevoerd waarvoor de raad in juni 2014 geld beschikbaar heeft gesteld; een vergelijking tussen locatie Schagen en locatie Tuitjenhorn. Het onderzoek laat zien welke investering nodig is om beide panden geschikt te maken voor de huisvesting van alle
medewerkers. Voor de uitbreiding van Laan 19 zou een investering nodig zijn van 7,5 miljoen euro, met een besparing van bijna 90.000 op de jaarlijkse lasten. Voor de uitbreiding van Oostwal zou een investering nodig zijn van 8,5 miljoen euro, met een toename van 38.000 op jaarlijkse lasten.

Het college heeft in oktober 2014 gesproken over de resultaten van het onderzoek. Zij komt tot de conclusie dat de investeringen voor beide locaties fors zijn en een relatief kleine, tot geen besparing opleveren op de jaarlijkse lasten. De portefeuillehouder heeft dit besproken met het
presidium. Het presidium heeft de portefeuillehouder gevraagd alternatieven in kaart te brengen voor de commissie Bestuur van maart; wat zijn de mogelijke scenario's als het gaat om de huisvesting van de gemeente Schagen. De commissie bespreekt het stuk op 4 maart aanstaande.


Te downloaden:

* 2015-02-18 bijlage persbericht Bespreeknotitie Huisvesting - embargo tot 20 februari 2015 om 0900 uur.pdfpdf(101,72 KB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader