Onderzoek naar grote brand in appartementencomplex | politie.nl


Laatste update:
20-02-2015 | 11:15

Nijmegen - De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand in het appartementencomplex aan de Otto C. Huismanstraat in Nijmegen. De mogelijkheid van brandstichting kan daarbij nog niet worden uitgesloten. Bij de brand raakten vijftien personen gewond.

De brand ontstond vrijdagochtend 20 februari omstreeks 05.30 uur in een cafetaria onder het appartementencomplex waar voornamelijk senioren wonen. Doordat het vuur zeer snel om zich heen greep sloeg de brand over naar het erboven gelegen appartementencomplex, waarbij een enorme
rookontwikkeling ontstond. Eerste prioriteit was dan ook gericht op het in veiligheid brengen van de bewoners. Die werden onder meer met hoogwerkers uit huis gehaald.

Geen instorting

Als gevolg van de brand raakte vijftien bewoners gewond, varierend van ernstig tot licht. Ook waren er diverse bewoners met ademhalingsmoeilijkheden. Ze zijn voor behandeling overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt. In de eerste berichtgeving was sprake van instorting van het dak. Dat bleek
echter niet het geval. Voorlopig kunnen de bewoners niet terug naar huis; zij zullen tijdelijk elders worden opgevangen.

(2015087907)