Apple werkt aan toekomst als autofabrikant


20 februari 2015 , Federatie

Apple is al een tijdlang bezig met de ontwikkeling van een eigen auto. Volgens ingewijden zou de auto al in 2020 in productie moeten gaan.

Dat schrijft persbureau Bloomberg Business op zijn website. Autofabrikanten hebben gemiddeld vijf tot zeven jaar nodig om een nieuwe auto te ontwikkelen en dat geeft volgens Bloomberg al meteen het 'agressieve doel' aan van dit project. Bloomberg ziet dan ook een felle strijd om de consument
tegemoet, omdat zowel Tesla als General Motors in 2017 met een elektrische auto komen die meer dan 350 kilometer kan rijden op een accubelading, tegen een prijs van minder dan 40.000 dollar (35.000 euro).

De kansen dat Apple in staat is een echte concurrent te worden voor Tesla is groot, stelt Bloomberg, en wijst daarbij onder meer op het eigen vermogen van Apple van 178 miljard dollar, terwijl er ongeveer 1 miljard nodig is om een nieuwe auto te ontwikkelen. Daarnaast heeft Apple een
wereldwijd netwerk, heeft het ervaring in het wereldwijd voorzien van winkels (lees: showrooms) om zijn producten aan de man te brengen en met industriele vormgeving.

Tegen Apple pleit dat het maken van auto's een complex traject is, omgeven met problemen op het gebied van wetgeving, veiligheid en marketing. Immers, het ontwerp moet rekening houden met de wensen van consumenten over vijf tot zeven jaar.

Apple is gevraagd om te reageren op de plannen voor een eigen Apple-auto, maar is daar niet op ingegaan.