Dierenambulance de Ronde Venen/Amstelland ook werkzaam in Amstelveen


Gepubliceerd op: 20 februari 2015
Het college van Burgemeester en wethouders heeft deze week besloten om voor het vervoer van dieren in nood de Dierenambulance de Ronde Venen/Amstelland in te zetten. In 2015 zal dit op basis van een jaarcontract plaatsvinden.
Het college wil het vervoer van hulpbehoevende wilde vogels, zoogdieren en gehouden (huis)dieren zoals honden en katten formeel regelen met een dierenambulance. Hoewel het geen wettelijke verplichting is vindt zij het belangrijk om dit vervoer goed te regelen.

De gemeente gaat uit van maximaal 800 ritten per jaar ten behoeve van dierennoodhulp. Zij betaalt hier 35 euro per rit voor. Achteraf wordt het werkelijke aantal ritten afgerekend. De dierenambulance is zeven dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar op nummer 06-53315557.

Meerdere offertes opgevraagd

De gemeente heeft aan twee organisaties uit de regio die dierennoodhulp verlenen een offerte gevraagd. Het college gaat voor 2015 een eenjarig contract aan met Dierenbescherming Nederland. De Dierenambulance de Ronde Venen/Amstelland verzorgt in hun opdracht het ambulancevervoer van dieren in
deze regio.

Vrijwilligers

Bij Dierenambulance de Ronde Venen werken voornamelijk vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn goed opgeleid om gewonde dieren de juiste hulp te kunnen geven of een goede inschatting te kunnen maken of een dier naar een dierenarts toe moet worden gebracht. De maximale aanrijdtijd bij een gewond
dier is 45 minuten. Is er geen spoedgeval dan zal er met de beller een tijd worden afgesproken.

Inwoners van Amstelveen die zelf geen vervoer hebben om hun dier bijvoorbeeld naar de dierenarts te brengen kunnen dit op eigen kosten regelen met zowel Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland als Dierenambulance Amsterdam.

Tweet

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl