Miniconferentie Duurzaamheid en Circulair inkopen in de Infra


20 februari 2015Duurzaam en circulair inkopen in de weg- en waterbouw staat centraal tijdens een miniconferentie onder leiding van Jacqueline Cramer. De conferentie wordt georganiseerd door de gemeenten Amersfoort, Utrecht en Woerden en de provincie Utrecht en vindt plaats op 6 maart 2015 in
het provinciehuis in Utrecht.

De organiserende partijen tekenden in 2014 een convenant met de Economic Board Utrecht (EBU) waarin zij zich committeerden om in 2020, 10% van hun inkoopvolume circulair in te kopen. Dit betekent dat in 2020 voor circa 100 miljoen euro circulair moet zijn ingekocht.

Om deze doelstelling te bereiken hebben opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar hard nodig. Gemeenten en provincies kunnen dit immers niet als er geen ondernemers zijn die dit ook aanbieden. Graag gaan ze daarom tijdens deze miniconferentie in gesprek met opdrachtnemers en andere
opdrachtgevers in de Infrastructurele secotor en bieden ze een podium voor ontwikkelingen en ondernemers die zich met duurzaamheid in de weg- en waterbouw bezighouden.

Wat is circulair inkopen?

Het begrip duurzaamheid is inmiddels ingeburgerd, het begrip circulair inkopen is dat nog niet. Circulair inkopen houdt in dat er bij de inkoop van producten regie wordt gehouden op de gehele kringloopketen. Bijvoorbeeld door hergebruik van het product, van onderdelen of van materialen.

Aanmelden

Meer informatie over de conferentie en aanmelden: https://www.provincie-utrecht.nl/actueel/evenementenagenda/@296892/miniconferentie/.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email