Een miljoen voor werk en scholing vrijetijdseconomie


Inhoud

Uitvoeringsregeling `vrijetijdssector' vastgesteld

De provincie Drenthe heeft de subsidieregeling van het sectorplan `Ruimte voor ontwikkeling vrijetijdssector' geopend. Ook is een kwartiermaker aangesteld om de regeling bij bedrijfsleven en onderwijs actief onder de aandacht te brengen.

Gedeputeerde Ard van der Tuuk (PvdA, economie en recreatie): "Wij hebben een prachtige provincie die op het gebied van recreatie aan 10% van de Drentse beroepsbevolking werk biedt. Dat willen we behouden en versterken naar de toekomst. Ondernemerschap en vakmanschap moeten blijven aansluiten
op de recreant van morgen. Ik ben blij met deze regeling zodat we vakmensen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen houden."

Het sectorplan voorziet in 55 BBL-leerwerkplekken, de bemiddeling van leerlingen naar werk en het verbeteren van ondernemersvaardigheden van 650 ondernemers. Ook worden personeelspoules opgericht om seizoenswerkloosheid beter op te vangen en werkkrachten voor de sector te behouden.

De uitvoering van de regeling is belegd bij het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN).

Meer informatie is te vinden op www.snn.eu/voorontwikkeling of u kunt contact opnemen met kwartiermaker Almer de Velde (tel: 06 22426382, email: info@almerdevelde.nl). Op de site zijn ook de aanmeldformulieren te downloaden.

Laatst bijgewerkt op 20 februari 2015.