Regiomanager voor een dag >>


29-1-2015

Vandaag neemt Janine (16) het werk uit handen van Harry Platte, regiomanager bij Ymere. Met Janine zijn er vandaag honderd andere kinderen uit het hele land die voor een dag het stokje overnemen van een baas, CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur tijdens Baas van Morgen.

Het project Baas van Morgen is initiatief van JINC, een vereniging die jongeren van 8 tot en met 16 jaar helpt met een goede start op de arbeidsmarkt. In Nederland leven ruim 500.000 jongeren onder de armoedegrens. Dat is 1 op de 9 kinderen. Vaak groeien zij op in wijken met veel werkeloosheid
en laagopgeleiden. Daardoor hebben zij weinig rolmodellen of voorbeelden van wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. JINC*s Baas van Morgen is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een omgeving die ze van huis uit niet kennen.

Naast Ymere doet een diverse groep van *bazen* uit het hele land mee: van de bazen van bedrijven als NS, ABN AMRO en PostNL tot de burgemeester van Eindhoven, de Commissaris van de Koning, de hoofdredacteur van RTL Nieuws, de directeur van Artis of het Maasstad ziekenhuis.

Leerlingen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Almere, Brabant, Den Haag en Kennemerland krijgen de kans **n dag te ervaren hoe het is om aan het roer te staan van een bedrijf of organisatie. Ook kunnen zij die dag laten zien wat ze kunnen en vooral hoe ze denken als ze een dag van stoel ruilen
met een echte baas. Als *Baas van Morgen* schuiven ze aan bij een vergadering, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie of een interview.